Η CARTECO χορηγός στην έκθεση για το έργο του Ιωάννη Βικέλα «Aρχιτεκτονικές Aναζητήσεις 1958-2010»

Η CARTECO με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχε ως μεγάλος χορηγός της έκθεσης για το έργο του Ιωάννη Βικέλα καθώς και της έκδοσης «Αρχιτεκτονικές Αναζητήσεις 1958 – 2010» που έλαβε χώρα στο νέο Μουσείο Μπενάκη από 10 έως 25 Ιουλίου 2010.

Η έκθεση περιελάμβανε αρχιτεκτονικές μελέτες από ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων. Κάποια από τα έργα αυτά αποτελούσαν προσωπικές μελέτες του Ιωάννη Βικέλα και άλλα πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με άλλους αρχιτέκτονες. Στα 50 περίπου χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει μελετήσει και επιβλέψει πάνω από 800 έργα. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται πολεοδομικά σύνολα, συγκροτήματα κατοικιών, δημαρχεία, υπουργεία, βιβλιοθήκες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, τράπεζες, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια.

Από τα πιο γνωστά αυτά έργα είναι ο Πύργος των Αθηνών στους Αμπελόκηπους, το κτήριο του Υπουργείου Εξωτερικών, το ξενοδοχείο Αστήρ Παλλάς καθώς και το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Carteco κ. Βασίλειος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Η έκθεση για τα 50 χρόνια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του Ιωάννη Βικέλα είναι ένα ιστορικό γεγονός για έναν μεγάλο αρχιτέκτονα με τεράστιο έργο και εμπειρία στα ψηλά κτίρια και όχι μόνο. Θεωρώ ότι είναι χρέος μας να στηρίξουμε ψυχικά, ηθικά και υλικά ένα κομμάτι της Ιστορίας της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής το οποίο αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση για τους νέους αρχιτέκτονες».

www.vikelas.gr
www.benaki.gr
www.carteco.gr


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ