Μαγευτικές μέρες έζησαν οι έφηβοι στo ECOCAMP

Στο Δάσος στις παρυφές του Ερύμανθου ολοκληρώθηκε, την Δευτέρα 9 Αυγούστου, το πρόγραμμα της περιβαλλοντικής κατασκήνωσης ECOCAMP, που διοργάνωσε το ECOCITY για έκτη συνεχή χρονιά στα Καλάβρυτα.

Νέες και νέοι 13-16 ετών, από την διάφορες πόλεις της χώρας έζησαν υπέροχες εμπειρίες σε μία ονειρική τοποθεσία ανάμεσα στα έλατα, σε υψόμετρο περίπου χιλίων μέτρων στη Ροδέα Καλαβρύτων.

Μέσα από την ευχάριστη διαβίωση και την ξεγνοιασιά της παρέας, οι νέοι συμμετείχαν σε θεματικές δραστηριότητες για τον αέρα, το νερό και τη γη, εμπλουτισμένες με παραδοσιακές εργασίες όπως το ζύμωμα του ψωμιού και το άρμεγμα και καθαρισμό οικόσιτων ζώων. Έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες και αντάλλαξαν απόψεις για την ανάγκη προστασίας της φύσης, ενώ παρατήρησαν το πρόβλημα που εξαφανίζει τα έλατα στη πεζοπορία στο ελατοδάσος. Αξιόλογη ήταν η διαδρομή στον Βουραϊκό στη χαράδρα που πέρασε ο Ηρακλής για να συναντήσει την πανέμορφη Βούρα.

Οι έφηβοι που συμμετείχαν, εκτός από τις ευκαιρίες διαβίωσης σε χώρους φυσικής ομορφιάς, παρακολούθησαν ένα αξιόλογο πρόγραμμα βιωματικών και ψυχαγωγικών δράσεων με προσανατολισμό το περιβάλλον και την παράδοση, μέσα από μια πρόταση του ECOCITY, το οποίο που στοχεύει στην επαφή των νέων που ζουν στην πόλη με τη Φύση και την βιωματική προσέγγιση περιβαλλοντικών θεμάτων.

Το ECOCAMP, η ξεχωριστή ιδέα που έγινε κατασκηνωτικό πρόγραμμα για εφήβους, πραγματοποιήθηκε και φέτος την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, στη μαγευτική Ροδέα, αφήνοντας υπέροχες αναμνήσεις στις νέες και στους νέους που συμμετείχαν.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ