Το αγαλματίδιο για τα Βραβεία περιβαλλοντικής ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007» φιλοτέχνησε η Μαρία Χριστοφοράτου

Το αγαλματίδιο για τα Βραβεία περιβαλλοντικής ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007» φιλοτέχνησε η Μαρία Χριστοφοράτου, νέα εικαστικός και γλύπτρια με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών ΑΠΟΨΗ.

Τo αγαλματίδιο, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της αναδρομικής έκθεσης έργων του Βρασίδα Τσούχλου για τα 26 χρόνια από τον θάνατό του.

Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα και ανάμεσα στους εξαιρετικούς πίνακες του Βρασίδα Τσούχλου,  έγινε αναφορά στο έργο του Ecocity και στην ιδέα στην οποία βασίζεται ο θεσμός των Βραβείων περιβαλλοντικής ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» και τέλος έγιναν τα αποκαλυπτήρια του βραβείου – αγαλματιδίου που θα απονεμηθεί στους φετινούς νικητές.

Τη βραδιά προλόγισε η κα Χριστιάννα Πειρασμάκη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007» και Iδρυτικό Mέλος του Ecocity.

Ο κ. Χρήστος Παπανδρόπουλος, Διευθυντής Εκδόσεων και Εκθέσεων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών ΑΠΟΨΗ παρουσίασε το έργο του Βρασίδα Τσούχλου.

Τέλος, ο κ. Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Επιχειρηματική Ηθική και Μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης έκανε τα αποκαλυπτήρια του αγαλματιδίου και η κα Μαρία Χριστοφοράτου παρουσίασε τη δημιουργία της που έτυχε πολύ θερμής υποδοχής και απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια από τους παρευρισκομένους. «Το αγαλματίδιο συμβολίζει το περιβάλλον και τον ανθρώπινο πολιτισμό, τον ήλιο και την πόλη.

Η φύση και το πόσο σημαντική είναι για μας, μας καθιστά υπεύθυνους για τη συνέχιση της ομορφιάς και της λειτουργίας του σύμπαντος. Πάνω στην επιφάνεια του βραβείου είναι εγχάρακτα γραμμές και σχήματα που συμβολίζουν τα κτίρια-πόλη και τον ήλιο» δήλωσε η Μαρία Χριστοφοράτου για την νέα της δημιουργία που προσφέρει στον θεσμό ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ με εθελοντική εργασία.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο κ. Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου INTERAMERICAN, η κα Σοφία Λογγινίδου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της PERNORD RICARD, ο κ. Κίμων Τρουπής, Διευθυντής της ΕΡΤ WORLD και η κα Αγλαΐα Κυρίτση, εκφωνήτρια ειδήσεων της ΕΡΤ.

Η βραδιά έκλεισε μουσικά με τις επιλογές του κ. ?γη Καλαβρυτινoύ στο πιάνο και του κ. Πέτρου Στεργιόπουλου στο φλάουτο.

Οι προδιαγραφές για το αγαλματίδιο είχαν τεθεί από την Επιτροπή Οργάνωσης των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ  και του οργανωτή φορέα ecocity από ιδρύσεώς τους: η χρήση φυσικών υλικών και η φιλοτέχνησή του από νέο καλλιτέχνη καθόλου ή ελάχιστα ανεγνωρισμένο.

Τα αντίτυπα των αγαλματιδίων – βραβείων είναι αριθμημένα όσα οι διακρίσεις που απονέμονται.

Για κάθε ετήσια διοργάνωση φιλοτεχνείται διαφορετικό έργο από διαφορετικό καλλιτέχνη, σύμφωνα πάντα με τις παραπάνω προδιαγραφές.

Η παρουσίαση του γλυπτού – αγαλματιδίου εν μέσω όψιμων ζωγραφικών έργων του Τσούχλου που απεικονίζουν την περιοχή Λεωνιδίου της Αρκαδίας, προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, αναδεικνύοντας την παραλληλότητα στην αντίφαση της ανθρώπινης ύπαρξης και δράσης με αυτήν μιας περιοχής με βράχια και μικρές κοιλάδες, όπου η στεριά συνομιλεί με τη θάλασσα.

Υποστηρικτές των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2007 είναι η ασφαλιστική εταιρεία INTERAMERICAN και το CHIVAS REGAL 12 και 18 ετών. Χορηγοί Eπικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και το ένθετο Τέχνη & Ζωή καθώς και τα περιοδικά ADBUSINESS και GO NATURAL.

 

 

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ