Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ σας καλεί να γνωρίσετε τα νέα προγράμματα της Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης «ΕΚΦΡΑΣΗ», για το έτος 2010-2011

Τα παιδιά γνωρίζουν την ιστορία μέσα από την τέχνη:
Εργαστηριακά σεμινάρια εικαστικής δημιουργίας για παιδιά 6-13 ετών με δάσκαλο τον Νίκο Καναρέλη. Κύριος σκοπός του εργαστηρίου είναι να αναπτύξει τις έμφυτες και εν δυνάμει ικανότητες και δεξιότητες των παιδιών και κατά προέκταση ολόκληρη την προσωπικότητα τους. Το εργαστήριό μας εντείνει αυτή την προσπάθεια συνολικής γνώσης καθώς πιστεύει σε ένα ομογενές πολιτισμικό πλαίσιο του κοινωνικού μας ιστού. Πιστεύουμε στην καλλιέργεια και στην ανάπτυξη του πολύ-πολιτισμικού μαθητικού υλικού που φιλοξενεί στους κόλπους του, ισότιμα. Οι εικαστικές δραστηριότητες δεν ανταγωνίζονται τα γνωστικά μαθήματα αλλά αντίθετα τα υποβοηθούν.

Κάθε Παρασκευή
Ώρες: Α’ ΤΜΗΜΑ 17:00-18:30, Β’ ΤΜΗΜΑ 18:30-20:00, Φιλοκτήτου 85, ΊΛΙΟΝ

Yoga για παιδιά: από τη Μαρία Καραχάλιου
Ένα δημιουργικό καταφύγιο ανοιχτό για όλα τα παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, δημιουργεί η «ΕΔΡΑ» στην Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ» στο Δήμο Ιλίου. Για όλη τη διάρκεια της χρονιάς κύκλοι δωρεάν εργαστηρίων ταξιδεύουν τα παιδιά μέσα από τα μονοπάτια διαφορετικών τεχνών και εκπαιδευτικών δράσεων, με στόχο την απελευθέρωση των ικανοτήτων τους και της προσωπικής τους έκφρασης.

Κάθε Πέμπτη
Ώρες: στις 19:30. Διάρκεια: 45′-60′, Φιλοκτήτου 85, ΊΛΙΟΝ

Διαπολιτισμικό Εργαστήρι για παιδιά και νέους:
Τα εργαστήρια στοχεύουν στη γνωριμία των νέων συμμετεχόντων με στοιχεία πολιτισμού άλλων χωρών, την εκμάθηση ξένων γλωσσών και την αύξηση της ευαισθητοποίησής τους σε θέματα φυλετικής και φυλετικής διαφορετικότητας.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά και νέους Ελλήνων, σε παιδιά και νέους μεταναστών ή παιδιά άλλων εθνοτήτων γενικά. Οι νέοι θα συμμετέχουν, ανάλογα με την ηλικία τους, σε τρεις υπο-ομάδες (α) από 6-8 χρόνων, (β) 9-12 χρόνων, (γ) 12-15 χρόνων, στις ακόλουθες δραστηριότητες:

  • διαπολιτισμικό εργαστήρι παραμυθιού, μύθου και λαϊκής παράδοσης
  • διαπολιτισμικό εργαστήρι γλωσσών,
  • διαπολιτισμικό εργαστήρι ανταλλαγής εθίμων, παραδόσεων, γεύσεων και ήχων,
  • διαπολιτισμικό εργαστήρι  καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων (μουσική, θέατρο, ζωγραφική, φωτογραφία, χορός),
  • Παράλληλο Εργαστήρι Υποστήριξης και Συμβουλευτικής

Κάθε Παρασκευή
Ώρες: 19:00 – 20:30, Φιλοκτήτου 85, ΊΛΙΟΝ

Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια μπορείτε να βρείτε στην Ιστοσελίδα: www.edra-coop.gr/ViewShopArticles.aspx?Id=900

Για εγγραφές και πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Οργανωτική Υπεύθυνη των Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων, κ. Μαριτίνα Κονταράτου.

  • Κιν.: 694 205 6334
  • Ε-mail: arts.edra@gmail.com

        

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ