H Βασίλισσα Ελισάβετ αναγνωρίζει την επιτυχή επένδυση της Coca-Cola Τρία Έψιλον στη Βόρειο Ιρλανδία μετά από επίσκεψη της στο εργοστάσιο εμφιάλωσης

Η Αυτού Μεγαλειότης Βασίλισσα Ελισαβέτ, συνοδευόμενη από τονΔούκα του Εδιμβούργου, επισκέφτηκε σήμερα τη μονάδα εμφιαλώσεως της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην περιοχή Antrim, στη Βόρειο Ιρλανδία για να περιηγηθεί στο εργοστάσιο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, αλλά και για να εγκαινιάσει επισήμως το νέο Κέντρο Επισκεπτών της Coca-Cola.

Την Αυτού Μεγαλειότητα και το Δούκα του Εδιμβούργου καλωσόρισε ο κ. Γιώργος Δαυίδ, Πρόεδρος του Ομίλου της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Στη συνέχεια, ξενάγηθηκαν στις εγκαταστάσεις παραγωγής, εμφιάλωσης και αποθήκευσης έκτασης 50.000 τετραγωνικών μέτρων όπου παράγεται το σύνολο των προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον για την κάλυψη των αναγκών της Ιρλανδίας.

Η μονάδα αποτελεί επένδυση ύψους 93 εκατομμυρίων στερλινών Αγγλίας και παρέχει άμεση απασχόληση σε περίπου 600 εργαζόμενους, ενώ δημιουργεί απασχόληση για περίπου 6.000 άτομα μέσω της εφοδιαστικής της αλυσίδας. Η υπερσύγχρονη μονάδα έχει δυνατότητα παραγωγής 250.000 κιβωτίων σε ημερήσια βάση, ενώ περιλαμβάνει μια ενεργειακά αποδοτική μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας με σκοπό τη μείωση κατά 66% των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην παραγωγή. Συγχρόνως το εργοστάσιο περιλαμβάνει μια πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη.

Ο κ. Γιώργος Δαυίδ δήλωσε τα εξής: «Η σημερινή επίσκεψη της Βασίλισσας Ελισάβετ και του Δούκα του Εδιμβούργου σηματοδοτεί τη σπουδαία συμβολή των επιχειρήσεων στην κοινωνία μέσω διαρκών επενδύσεων, συνεισφοράς στη κοινωνική ευρωστία, δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, καινοτομίας, εμπλουτισμού της κοινότητας και διαφύλαξης του περιβάλλοντος. Το εργοστάσιο μας στην Ιρλανδία μας βοήθα να επιτύχουμε όλους αυτούς τους στόχους».

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Δούκας του Εδιμβούργου έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και συζήτησαν με τους εργαζόμενους θέματα σχετικά με τη διαδικασία της παραγωγής. Ξεναγήθηκαν στην πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη η οποία επιτυγχάνει τον διπλάσιο χώρο αποθήκευσης προϊόντων συγκριτικά με τις παραδοσιακές μεθόδους εξοικονομώντας έτσι ενεργειακούς πόρους, κόστος μεταφοράς και εκπομπές καυσαερίων ενώ παράλληλα δίνει την δυνατότητα στην εταιρεία να προμηθεύει την αγορά με ταχύτητα και συνέπεια.

Η μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, είναι η τέταρτη από τις είκοσι που πρόκειται να κατασκευαστούν σε χώρες όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Με την ολοκλήρωση του έργου οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που προέρχονται από την παραγωγή συνολικά του Ομίλου θα έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 330 χιλιάδες τόνους.

Πληροφορίες για το εργοστάσιο στο Knockmore Hill
Το εργοστάσιο στο Knockmore Hill στην περιοχή Antrim της Βόρειας Ιρλανδίας εγκαινιάστηκε επισήμως στις 8 Σεπτεμβρίου 2010. Το εργοστάσιο έχει έκταση 182 στρεμμάτων και καλύπτει τις αναγκες παραγωγής και εμφιάλωσης προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον για την Ιρλανδία.

Η συνολική αξία της επένδυσης που πραγματοποίησε ο όμιλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Knockmore Hill ανέρχεται σε 93 εκατομμύρια στερλίνες Αγγλίας. Ποσό 6,75 εκατομμυρίων στερλινών Αγγλίας προήλθε από επιχορήγηση της Invest Northern Ireland.

Το εργοστάσιο αποτελείται από εννέα γραμμές και έχει δυνατότητα παραγωγής 250.000 κιβωτίων ημερησίως. Λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.  Έτσι διευκολύνεται η παραγωγή της διευρυμένης γκάμας προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον στη Ιρλανδία μεταξύ των οποίων είναι  η Coca-Cola, η Coca-Cola Zero, η Diet Coke, η Fanta, η Sprite καθώς και το εμφιαλωμένο νερό Deep RiverRock το οποίο εμφιαλώνεται στην πηγή της πόλης Lisburn και είναι το πρώτο σε πωλήσεις εμφιαλωμένο νερό στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας παρέχει ενεργειακά υψηλή, καθαρή ηλεκτρική ενέργεια, ατμό για τη διάθεση καυτού νερού που απαιτείται για την παραγωγή, την αποστείρωση και για άλλους σκοπούς, παγωμένο νερό για ψύξη και κλιματισμό και διοξείδιο του άνθρακα (CO2) που απαιτείται για τη διαδικασία παραγωγής των αναψυκτικών της εταιρείας. Το πλεόνασμα της καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας πωλείται στο εθνικό δίκτυο. Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία τετραπαραγωγής χρησιμοποιήθηκε πρώτα από την Coca-Cola Τρία Έψιλον σε συνεργασία με την ContourGlobal, μια πρωτοπόρα εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη ενεργειακά αποδοτικών μονάδων σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ιρλανδία, τα προϊόντα της, το ανθρώπινο δυναμικό της και τη δέσμευσή της στη βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη, ανατρέξτε στην τοποθεσία www.coca-colahellenicireland.com.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ