Τέλος Νοεμβρίου λήγει η συμμετοχή των γυμνασίων στην εκστρατεία ECOMOBILITY 2010-11

Παράταση στην περίοδο υποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής στην εκστρατεία ECOMOBILITY 2010-11, ανακοίνωσε η Γραμματεία του Προγράμματος μετά την επιθυμία που εξέφρασαν εκπαιδευτικοί, λόγω των συνθηκών των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προκάλεσαν καθυστερήσεις στην διαδικασία.

Η νέα ημερομηνία που ορίστηκε για την αποστολή των αιτήσεων είναι η Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010. Μέχρι την ημέρα αυτή θα γίνονται δεκτές αιτήσεις που θα καταθέτουν Γυμνάσια για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό. Η συμπλήρωση της αίτησης είναι πολύ απλή και γίνεται ηλεκτρονικά στην Γραμματεία της Εκστρατείας, που επικοινωνεί αμέσως με τον Καθηγητή για οδηγίες και κατευθύνσεις.

Η Εκστρατεία, που υλοποιείται με τη συνεργασία επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων, θα διοργανωθεί για όγδοη συνεχόμενη χρονιά με στόχο την επένδυση στην αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης στις πόλεις και τον προσανατολισμό στις Πράσινες Μεταφορές.

Στην εκστρατεία μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίων, από όλη τη χώρα. Έργο τους είναι να ερευνήσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα, που προκαλούν οι συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους και οι συνθήκες που επικρατούν στην πόλη τους.

Τις εργασίες και προτάσεις τους θα παρουσιάσουν στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα διοργανώσουν οι Δήμοι των αντίστοιχων πόλεων στη διάρκεια του διμήνου από τα μέσα Φεβρουαρίου μέρι και το τέλος Μαρτίου. Η ανακοίνωση των Βραβείων θα γίνει σε ειδική Τελετή τον Απρίλιο και η ομάδα των μαθητών με την καλύτερη εργασία θα φιλοξενηθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, στις Βρυξέλλες, όπου θα επισκεφθεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα συναντηθούν με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ε.Ε. και Ευρωβουλευτές.

Μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου πολλοί Δήμοι, από όλη τη χώρα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για τη συνδιοργάνωση στη πόλη τους, ενώ ήδη συμμετέχουν ομάδες Γυμνασίων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα, Ρόδο, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Θήβα, Ηράκλειο Αττικής, Σταυρούπολη, Άνω Λιόσια, Τριανδρία, Βριλήσσια, Σαλαμίνα, Φάρσαλα, Θέρμη, Μαρούσι, Αξιού και άλλες περιοχές.

Σημαντικό ρόλο έχουν στην εποπτεία της προετοιμασίας των προτάσεων των ομάδων των μαθητών οι Καθηγητές που εποπτεύουν και συντονίζουν το έργο. Όλες οι εργασίες αξιολογούνται από εκπροσώπους των Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους, στην εκδηλώσεις που θα γίνουν στις πόλεις που συμμετέχουν με τη παρουσία εκπροσώπων τοπικών Φορέων και πολιτών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μελετήσουν περισσότερα στοιχεία για την Εκστρατεία και τις συμμετοχές των μαθητών στον δικτυακό τόπο www.ecomobility.gr.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ