Ευρωπαϊκό Έτος 2010 για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού

  • «Ανθρώπινο Δαχτυλίδι» κατά της Φτώχειας, Πλατεία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • Ευρωπαϊκό Έτος 2010 Art Partner Project Vernissage, Galerie Horta

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Έτους 2010 πραγματοποιήθηκαν στις 19 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες αναδεικνύοντας τη σημασία της αλληλεγγύης των Ευρωπαίων πολιτών προς τους στόχους της καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Το «Ανθρώπινο Δαχτυλίδι» Κατά της Φτώχειας κινητοποίησε πολίτες από ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίοι δημιούργησαν ένα ανθρώπινο δαχτυλίδι γύρω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας μια αξιόπιστη απάντηση στην κρίση. Το Art Partner Project παρουσίασε έναν άλλο τρόπο προσέγγισης του θέματος της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενημερώνοντας και εμπνέοντας τους ανθρώπους μέσα από τη χρήση της τέχνης.

«Ανθρώπινο Δαχτυλίδι» κατά της Φτώχειας
Το «Ανθρώπινο Δαχτυλίδι» είναι μια συμβολική εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ένωση Κοινωνικών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών για το 2010, φέρνοντας σε επαφή οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Έτος 2010 σε όλη την Ευρώπη. Ο στόχος της δημιουργίας ενός ανθρώπινου δαχτυλιδιού γύρω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι να δοθεί έμφαση στις θεσμικές απαντήσεις στον αγώνα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 12:15 μ.μ. όταν οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν σε 5 σημεία συνάντησης γύρω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καθώς το δαχτυλίδι σχηματιζόταν με την προσθήκη και άλλων συμμετεχόντων, μουσικές μπάντες δημιούργησαν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, ενθαρρύνοντας τους.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, όπου πολιτικοί εκπρόσωποι και επικεφαλής ΜΚΟ απηύθυναν χαιρετισμούς.

Art Partner Project Vernissage
Η Gallery Horta, στον Κεντρικό Σταθμό των Βρυξελλών, φιλοξένησε την πρώτη ανεπίσημη παρουσίαση του Καλλιτεχνικού Project EY2010 Art Partner Project την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου, από τις 16:30 μέχρι τις 18:00. Ένας σημαντικός σταθμός του Ευρωπαϊκού Έτους 2010, το project αυτό βασίζεται σε φωτογραφίες που έχουν συγκεντρωθεί από φοιτητές Καλών Τεχνών απ΄ όλη την Ευρώπη με θέμα «(In)Visible» (poverty) (Α)Ορατη (φτώχεια). Μια καλλιτεχνική επιτροπή επέλεξε γι’ αυτή την προσωρινή έκθεση μια σειρά από φωτογραφίες, οι οποίες εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο τη διαφορετικότητα πάνω σ’ αυτό το θέμα.

Η πρώτη ανεπίσημη παρουσίαση της έκθεσης φιλοξένησε μια παράσταση χορού που δημιουργήθηκε και ερμηνεύεται από τον χορογράφο Ivan Schauvliege. Η Anne Degrand-Guillaud, Επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας για το Ευρωπαϊκό Έτος 2010 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσόρισε τους καλεσμένους. Η έκθεση φωτογραφίας διήρκεσε μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ