Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των Προγράμματων ΜΚΟ που θα χρηματοδοτηθούν από τη EuroCharity για το οικονομικό έτος 2010

Η EuroCharity, το σημείο αναφοράς για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Πράσινη Οικονομία, κάνει και φέτος πράξη τη δέσμευσή της να αποτελεί σταθερά δυναμικό εταίρο και αρωγό πρωτοβουλιών που προέρχονται από την Κοινωνία των Πολιτών, ενισχύοντας το έργο των ΜΚΟ. Η δέσμευση αυτή μετουσιώνεται σε πράξη τόσο μέσω της συνεχούς προβολής των δράσεων των ΜΚΟ όσο και μέσω της οικονομικής ενίσχυσής τους.

Η διαδικασία ανάδειξης των Προγραμμάτων ΜΚΟ που θα χρηματοδοτηθούν από τη EuroCharity για το οικονομικό έτος 2010, ξεκίνησε στις 8 Σεπτεμβρίου 2010 με την πρόσκληση συμμετοχής προς τις ενδιαφερόμενες Οργανώσεις, συνεχίστηκε με την on-line ψηφοφορία των υποψήφιων Προγραμμάτων στο portal www.eurocharity.gr και ολοκληρώθηκε με τη συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010.

Η ειδική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον Πρόεδρο της EuroCharity κ. Peter Michel Heilmann, το Διευθύνοντα Εταίρο της EuroCharity κ. Μιχάλη Σπανό, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της MEDA Communication Α.Ε. κ. Γιώργο Γαλάνη, τον Αρχισυντάκτη του περιοδικού «Επιστημονικό Marketing & Management» κ. Λάμπρο Ρόδη και τη δικηγόρο κ. Ελένα Γκλεγκλέ αποφάσισε να χρηματοδοτηθούν συνολικά δύο Προγράμματα ΜΚΟ για το τρέχον έτος. Στη συνεδρίαση παρευρέθη επίσης και η «Πρέσβειρα Καλών Πρακτικών» της EuroCharity κ. Σοφία Μπεκατώρου, Ιστιοπλόος, Χρυσή Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και Αργυρή Ολυμπιονίκης στη διοργάνωση του Πεκίνο.

Με βάση τα αποτελέσματα της on-line ψηφοφορίας, της γνωμοδότησης των μελών της Επιτροπής καθώς και των συμπερασμάτων που εξήχθησαν από το Κοινωνικό Βαρόμετρο A.S.B.I. της MEDA Communication, που ερευνά και καταγράφει την κρίση του κοινού στην Ελλάδα για το έργο των εθελοντικών οργανισμών, οι δράσεις που τελικά θα χρηματοδοτηθούν από τη EuroCharity για το 2010 είναι το Πρόγραμμα «Ψυχοκοινωνική Στήριξη Ογκολογικών Ασθενών και του Περιβάλλοντός τους» του «Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου (ΟΕΚΚ) – ΑγκαλιάΖΩ» και ο Ξενώνας του Σωματείου Κοινωνικής Μέριμνας «Αρωγή», για άπορα ορφανά και απροστάτευτα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η EuroCharity ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία, ψηφίζοντας το Πρόγραμμα της επιλογής τους, καθώς και τις ΜΚΟ που έλαβαν μέρος σε αυτή. Η φετινή, μεγάλη αύξηση του αριθμού των επισκεπτών του www.eurocharity.gr που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία (5.260 επιβεβαιωμένες ψήφοι), αποτελεί επιβράβευση της έντονης κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά κυρίως δράσης της εταιρείας μας. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να ενισχύουμε εξίσου δυναμικά πρωτοβουλίες και ενέργειες από την κοινωνία των πολιτών, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που η κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία αποκτά ακόμα πιο σημαντικό νόημα.




<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ