Κώδικα Ηθικής για τις εταιρείες καυσίμων προτείνει το ECOCITY

Ζητείται επίσης, από το Κράτος, η εφαρμογή της ηλεκτρονικής παρακολούθησης της διακίνησης καυσίμων για την πάταξη της Λαθρεμπορίας Καυσίμων.

Σημαντικές προτάσεις και εισηγήσεις κατατέθηκαν στην Ημερίδα για τη Λαθρεμπορεία Καυσίμων που διοργάνωσε το ECOCITY στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2006.

Η Ημερίδα με θέμα «Λαθρεμπόριο και Νοθεία στα Καύσιμα: Κίνδυνος στην Οικονομία, την Υγεία και το Περιβάλλον» ξεκίνησε με ανάλυση της πρότασης για την Ηλεκτρονική παρακολούθηση της διακίνησης καυσίμων, καθώς και την πρόταση δημιουργίας Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Καυσίμων (ΕΦΕΚ) του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών

Στην πρώτη ενότητα με θέμα «Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» με συντονιστή τον κο Μιχάλη Πετράκη, Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του ECOCITY και Διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, παρουσιάστηκε η υπάρχουσα κατάσταση και η έκταση του προβλήματος από τον κ. Βαασίλη Μπαγιώκο, Διευθυντή Γραφείου Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Ανάπτυξης, τον κ. Γιώργο Πανηγυράκη, Καθηγητή, Διευθυντή Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών οικονμικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την κα Εύη Σαμόλη, Επιστημονικό Συνεργάτη Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Στη δεύτερη ενότητα εξετάσθηκε «Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ» με συντονιστή τον κ. Παναγιώτη Σίσκο, Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Νίκος Λυκούσης, Διευθυντής Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Hans Peter Amann, Chemical Engineering Manager of Petro Division, BARTEC GmbH και η κ. Μαρία Σαραντίδη, Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΝΚΑ / Γενική Ομοσποσδία Καταναλωτών Ελλάδος, τοποθετήθηκαν με εισηγήσεις σχετικά με μεθόδους αντιμετώπισης του φαινομένου.

Στην τρίτη ενότητα, συντονίστρια της οποίας ήταν η κ. Λιάνα Γούτα, Γενική Γραμματέας Δ.Σ. Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Βιομηχανίας του ΤΕΕ/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας, προτάθηκαν πιθανές λύσεις για την πάταξη του φαινομένου της λαθρεμπορίας. Ομιλητές ήταν ο κ. Αντώνης Κουρουμέλης, Διευθυντής της Ομοσπονδίας Βενζινοπολών Ελλάδος, ο κ. Γιάννης Διαμαντόπουλος, Διευθυντής Marketing και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε και ο κ. Νίκος Σπανίδης, Μηχανικός Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών ΝΑΜΑ Geoinformatics.

Στο κλείσιμο της Ημερίδας, το Ecocity γνωστοποίησε την πρόταση για την εκπόνηση Κώδικα Ηθικής και Προστασίας των Καταναλωτών από τη Νοθεία Καυσίμων, που θα κατατεθεί για ανάλογξη δέσμευση στον Σύνδεσμο των Εταιρειών Καυσίμων και στην Ομοσπονδία Βενζινοπολών Ελλάδος.

Η ανάγκη προστασίας του Καταναλωτή και του Σεβασμού του περιβάλλοντος είναι κορυφαία υποχρέωση του Κράτους και δέσμευση για κάθε σοβαρή επιχείρηση.
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ