Ευρωπαϊκή διάκριση για το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola Hellas στο πλαίσιο του θεσμού European Excellence Awards

Μια πολύ σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση προστέθηκε στο πλούσιο portfolio της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola Hellas, με τη βράβευση του προγράμματος «Αποστολή Νερό», στο πλαίσιο του αναγνωρισμένου θεσμού European Excellence Awards.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Πράγα, το καινοτόμο περιβαλλοντικό πρόγραμμα Αποστολή Νερό αναδείχθηκε πρώτο στην κατηγορία «Εθνικές και Τοπικές καμπάνιες Επικοινωνίας», σε ένα διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν 1400 ευρωπαϊκές υποψηφιότητες συνολικά, σε 58 κατηγορίες.

Το βραβείο επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα αναφορικά με το περιβάλλον και την προστασία των φυσικών πόρων του νερού. Μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», που υλοποιείται από το 2006, στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των Ελλήνων σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και με τρόπους εύκολους και καθημερινούς για τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Με άξονα το σύνθημα «Νοιάσου για το Νερό» και με ποικίλα και ενδιαφέροντα επικοινωνιακά εργαλεία το πρόγραμμα έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού. Υπολογίζεται ότι συνολικά περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Έλληνες έχουν γίνει αποδέκτες του μηνύματος ορθολογικής χρήσης του νερού. Μέσα στις επικοινωνιακές δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνονται καμπάνια επικοινωνίας, τόσο στα ηλεκτρονικά, όσο και στα έντυπα μέσα καθώς και καμπάνια ενημέρωσης σε συνεργαζόμενους φορείς, ενώσεις και οργανισμούς καθώς και χρήση του διαδικτύου. Τέλος, κατά τη διάρκεια του 2010 πραγματοποιήθηκαν καινοτόμες ενέργειες όπως η υλοποίηση διαγωνισμού comics για νέους δημιουργούς 22 έως 30 ετών, με στόχο την ευαισθητοποίηση του νεανικού κοινού σχετικά τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων στη χώρα μας αλλά και τη δημιουργική απεικόνιση του προβλήματος της λειψυδρίας μέσα από τα μάτια των νέων δημιουργών.

Επιπλέον, το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» πέρα από την ευαισθητοποίηση ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού κοινού, στοχεύει και σε ουσιαστικά αποτελέσματα αναφορικά με την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Με τη σύμπραξη του Μεσογειακού Σκέλους της διεθνούς σύμπραξης για το νερό, το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα υλοποιεί εδώ και δυο χρόνια το πρόγραμμα «Συλλογή Ομβρίων Υδάτων» για την άμβλυνση του προβλήματος της λειψυδρίας σε νησιά των Κυκλάδων. Τα απολογιστικά στοιχεία του προγράμματος αποδεικνύουν τη μετουσίωση της δέσμευσης σε ουσιαστική πράξη. Από το 2009 έως και σήμερα έχουν εγκατασταθεί 17 μονάδες συλλογής βρόχινου νερού, σε 8 ελληνικά νησιά των Κυκλάδων που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα λειψυδρίας. Οι μονάδες έχουν δυνατότητα συλλογής 650.000 λίτρων ετησίως και καλύπτουν τις ανάγκες των 5.500 κατοίκων των νησιών. Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί και στην εκπαιδευτική διάσταση του προγράμματος. Παράλληλα με την τοποθέτηση των υδατοσυλλεκτών, στα νησιά όπου έχει υλοποιηθεί το πρόγραμμα έχουν λάβει χώρα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τοπικούς τεχνίτες, δασκάλους και μαθητές των νησιών. με τη χρήση ειδικού υλικού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με τον τίτλο «Το Δώρο της Βροχής», ειδικά ανεπτυγμένου για τις ανάγκες του προγράμματος.

Παρακαλούμε όπως βρείτε παρακάτω κάποιες από τις τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές κι έντυπες διαφημίσεις της CocaCola Τρία Έψιλον και της CocaCola Hellas για το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό»
Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό»

Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό»

Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό»

https://www.youtube.com/watch?v=M4_vLaoefG0

Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό»

https://www.youtube.com/watch?v=Ms3R5bnw8JQ

Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό»

https://www.youtube.com/watch?v=BLvugGfm7qg

Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» – Υπερκατανάλωση νερού
Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» – Πρόβλημα λειψυδρίας
Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό»

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ