Έναρξη του ερευνητικού προγράμματος για την ΕΚΕ

Από το Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος σε συνεργασία με την TNS ICAP, το www.in.gr και το www.eurocharity.org

O Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος, στο πλαίσιο των Αριστείων Κοινωνικής Προσφοράς 2007, διεξάγει σε συνεργασία με την TNS ICAP ένα πλήρες ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο την ενημέρωση για την σύγχρονη άποψη και στάση του κοινωνικού συνόλου αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου απέναντι σε προγράμματα κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα θα διερευνήσει το ζήτημα τόσο από την πλευρά των επιχειρήσεων όσο και από την πλευρά ομάδων κοινωνικών εταίρων, με στόχο να αναλύσει το θέμα από όλες τις οπτικές γωνίες. Τα ευρήματα του ερευνητικού προγράμματος θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2007, ενώ από την επόμενη ημέρα το σύνολο των μελών του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος θα μπορεί να τα προμηθευτεί από τα γραφεία του ΣΔΕ.

Το ερευνητικό πρόγραμμα θα προσεγγίσει τέσσερα διαφορετικά κοινά: επιχειρήσεις, με στόχο να αποτυπώσει τις απόψεις τους για την ΕΚΕ, καταναλωτές, η γνώμη των οποίων θα επιτρέψει την καταγραφή του βαθμού επιρροής τους από αντίστοιχα προγράμματα, κοινό ? χρήστες Internet και πιο συγκεκριμένα χρήστες του www.in.gr, αλλά και κοινό που είναι περισσότερο ενημερωμένο για θέματα κοινωνικής προσφοράς μέσω του www.eurocharity.org.

Η Λίνα Σάρι, Διευθύνουσα Σύμβουλος της TNS ICAP, η οποία αφιλοκερδώς προσφέρει τις υπηρεσίες της, δήλωσε: «Διερευνώντας τις δύο όψεις του ίδιου θέματος, δηλαδή την προσφορά από μεριά των επιχειρήσεων και τη «ζήτηση» ή την ανάγκη από πλευράς των καταναλωτών και των stakeholders συνολικότερα θα μπορέσουμε καλύτερα να γεφυρώσουμε τις διαφορετικές απόψεις και θα έχουμε έτσι μια καλύτερη εικόνα για το αύριο και τις διαφορετικές στρατηγικές και τακτικές κινήσεις που απαιτούνται για την ορθότερη διαχείριση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα».

Ο Νάσος Λέζος, Γενικός Γραμματέας του ΣΔΕ και Πρόεδρος ΟΕ Αριστείων Κοινωνικής Προσφοράς 2007, είπε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΔΕ αλλά και της Οργανωτικής Επιτροπής θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την TNS ICAP, η οποία αποφάσισε να προσφέρει αφιλοκερδώς το σύνολο των ερευνητικών της υπηρεσιών, αλλά και το www.in.gr και το www.eurocharity.org για την ηλεκτρονική φιλοξενία μέρους του προγράμματος. Μέσα και από αυτή τη συνεργασία, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε μαζί να προωθήσουμε περαιτέρω το ρόλο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και των πρακτικών της στη σύγχρονη επιχειρηματική κοινότητα».

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστεμε τον κ. Νίκο Κακολύρη, Asset Ogilvy Public Relations, στο 210 619 9482 ή 210 619 9483. E-mail: n.kakolyrisassetogilvypr.gr.

 


<BACK