Η ασφάλεια των εργαζομένων της Αττικής Οδού είναι και δική σας υπόθεση

Ο αυτοκινητόδρομος της Αττικής Οδού έχει κατασκευασθεί και λειτουργεί βάσει υψηλών προδιαγραφών ασφάλειας, κάτι που αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι χρήστες, βάσει των ετήσιων ερευνών που πραγματοποιούν οι εταιρίες Invision/Metron Analysis.

Για να παραμένει το οδόστρωμα και ο εξοπλισμός του αυτοκινητόδρομου στο υψηλό αυτό επίπεδο αρτιότητας, απαραίτητη είναι η συνεπής και συνεχής συντήρηση.

Οι εργασίες συντήρησης απαιτούν συχνά κλείσιμο τμημάτων του αυτοκινητόδρομου, και κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών οι εργαζόμενοι στην εταιρία μας όσο και σε άλλες εταιρίες που δουλεύουν πάνω στο δρόμο θέτουν την ασφάλεια όλων, τόσο των ίδιων όσο και των εποχουμένων, πάνω από όλα. Λαμβάνονται πάντα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας, ενώ πάντα υπάρχει ειδική σήμανση που προειδοποιεί τους οδηγούς για τα εκτελούμενα έργα.

Η αμελής οδηγική συμπεριφορά κάποιων χρηστών του δρόμου, που δεν τηρούν τον ΚΟΚ, τα όρια ταχύτητας ή απλώς δεν συμμορφώνονται με την έκτακτη προειδοποιητική σήμανση, είναι ένας κίνδυνος για τους εργαζόμενους, που δεν μπορεί να ελεγχθεί από τους ίδιους και/ή την εταιρία. Η αμέλεια μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα, καθώς είναι πολύ πιθανό να προκληθεί τροχαίο με θύματα τόσο τον ίδιο τον οδηγό όσο και τους εργαζόμενους πάνω στον αυτοκινητόδρομο. Ενα τραγικό περιστατικό συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν με θύματα δύο εργάτες υπεργολάβου εταιρίας που είχε αναλάβει τη βαφή των τοιχίων του δρόμου, και που αποτελεί το μοναδικό γεγονός με τέτοια κατάληξη από το 2001 που άρχισε να λειτουργεί ο αυτοκινητόδρομος. Παρακαλούμε θερμά όλους τους οδηγούς που χρησιμοποιούν την Αττική Οδό να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή πάντα όταν οδηγούν στον αυτοκινητόδρομο, αλλά ιδιαίτερα όταν υπάρχει προειδοποιητική σήμανση για έργα, γιατί στα σημεία αυτά υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται τη στιγμή που εμείς διερχόμαστε.

Ας διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τόσο τη δική μας όσο και των εργαζομένων στον αυτοκινητόδρομο, που μοχθούν για να παραμένει πάντα η Αττική Οδός ένας ασφαλής δρόμος.<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ