Τα παιδιά μαθαίνουν για το Νερό, με πρωτοβουλία της INTERAMERICAN

Δεκάδες παιδιά, αλλά και οι ενήλικοι συνοδοί, συμμετείχαν στη διαδραστική εκδήλωση για το ΝΕΡΟ, που οργάνωσε η INTERAMERICAN με τη συνεργασία της Βιωματικής Εκπαίδευσης από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) στις 30 Ιανουαρίου 2011, στο Προσκοπικό Κέντρο (ΠΥΒΑ) του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον.

Σε όλους τους τομείς του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας «Πράξεις Ζωής» και ειδικότερα στα ζητήματα περιβαλλοντικής αγωγής, η INTERAMERICAN εστιάζει το ενδιαφέρον της στις παιδικές ηλικίες. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε μια ημερήσια δραστηριότητα βασισμένη στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Βιωματικής Εκπαίδευσης από το ΣΕΠ με τίτλο: «ΝΕΡΟ, ΝΕΡΑΚΙ» για τρεις ηλικιακές ομάδες με διαδοχικές δράσεις και ομαδικά παιχνίδια, που περιλάμβαναν:
  • την κατανόηση του κύκλου του νερού αλλά και την αναγκαιότητα του νερού στη ζωή όλων των ζωντανών οργανισμών,
  • την ενημέρωση για τη σωστή χρήση του νερού, αλλά και τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση του,
  • την ευαισθητοποίηση σε θέματα οικονομίας των φυσικών πόρων.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν, μετά από πρωτοβουλία της INTERAMERICAN, και παιδιά από ΜΚΟ «ΕΔΡΑ» και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Σκοπός του προγράμματος, είναι η εισαγωγή στην καθημερινή ζωή των παιδιών καλών συνηθειών και συμπεριφορών φιλικών προς τον περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.

Η INTERAMERICAN υλοποιεί ένα ευρύτερο πρόγραμμα πρωτοβουλιών για το περιβάλλον, που ξεκινά από τη σωστή διαχείριση των λειτουργιών της που επιδρούν περιβαλλοντικά και φθάνει σε ενέργειες ανάπλασης και αποκατάστασης, ενώ περιλαμβάνει και την εφαρμογή καινοτόμων ασφαλιστικών καλύψεων και παροχών για την πρόληψη περιβαλλοντικών καταστροφών, την αστική ευθύνη επί ζημιών και την εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τις προϊοντικές γραμμές Green Line και Energy Line.

Η Βιωματική Εκπαίδευση από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων δραστηριοποιείται στο χώρο της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης παραπάνω από 3 χρόνια, με κύριο σκοπό την εκπαίδευση των αυριανών πολιτών, αλλά και την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίησή τους σε θέματα που αφορούν την Κοινωνία, την Υγεία, το Περιβάλλον, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

Η Βιωματική Εκπαίδευση από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων παρέχεται με την έγκριση και την υποστήριξη του ΥΠ.Ε.Π.Θ. σύμφωνα με την εγκύκλιο με αριθ. Πρωτ. 92399/Γ2 και τελεί υπό την αιγίδα της ΓΓΝΓ.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) είναι Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου, λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία που περιλαμβάνει την υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, την αυτενέργεια και αυτό-εκπαίδευση. Αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη και προσκοπικές οικογένειες σε όλη την επικράτεια.

Το Σ.Ε.Π. που ιδρύθηκε το 1910 από τον Αθανάσιο Λευκαδίτη, συμπλήρωσε τα 100 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και συστηματικής προσφοράς στο γίγνεσθαι της κοινωνίας. Είναι μια σύγχρονη κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες, που ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις των σύγχρονων καιρών, με αντικείμενο την ενεργό συμμετοχή στην παροχή υπηρεσιών και ανάληψης πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.



<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ