Η NTERAMERICAN στηρίζει την Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ» της «ΕΔΡΑΣ»

 Πολιτιστικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια για μικρά παιδιά
με την στήριξη της Interamerican  

Ο Κοινωνικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» προσφέρει σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, μέσω της Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης «ΕΚΦΡΑΣΗ» στο Δήμο Ιλίου, δωρεάν πολιτιστικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Με στόχο την θεραπευτική απελευθέρωση της έκφρασης αλλά και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων και γνώσεων, η Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «Έκφραση» έχει εντάξει στο εβδομαδιαίο της πρόγραμμα μια πληθώρα σεμιναρίων για παιδιά όπως Παιδική Γιόγκα, Εργαστήρι Θεατρικής Έκφρασης, Διαπολιτισμικό Εργαστήρι για παιδιά και νέους, Εργαστήρι Εικαστικής Έκφρασης, Εργαστήρι Μουσικοκινητικού Αυτοσχεδιασμού, Εργαστήρι Κινούμενων Εικόνων, Εργαστήρι Ιστορίας μέσα από την Τέχνη, Προβολές & Μελέτη Πρωτότυπων Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων από όλο τον κόσμο, κ.ά. Παράλληλα, η Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ» διοργανώνει τακτικά εκπαιδευτικές εκδρομές αλλά και κυριακάτικα εργαστήρια με γνωστούς καλλιτέχνες (εικονογράφους, συγγραφείς, κ.λπ.).

Η  Interamerican, μέλος του Ομίλου EUREKO, στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε.) «Πράξεις Ζωής» θα αποτελέσει για το έτος 2011 ευγενικό χορηγό της Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης «ΕΚΦΡΑΣΗ», στηρίζοντας τα εργαστήρια που προσφέρει, μεγιστοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την κοινωνική προσφορά της εταιρείας που εστιάζει στην ποιότητα της ζωής και στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, διακρίσεων και αποκλεισμών.

Το πρόγραμμα της Παιδικής Λέσχης «ΕΚΦΡΑΣΗ» περιλαμβάνει τα ακόλουθα εργαστήρια:
  • Τα παιδιά γνωρίζουν την ιστορία μέσα από την τέχνη: Εργαστηριακά σεμινάρια εικαστικής δημιουργίας για παιδιά 6-13 ετών. Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αναπτύξει τις έμφυτες και εν δυνάμει ικανότητες και δεξιότητες των παιδιών και κατά προέκταση ολόκληρη την προσωπικότητα τους.
  • Yoga για παιδιά: από τη Μαρία Καραχάλιου. Το σεμινάριο για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, επικεντρώνεται ακριβώς στα σημεία που χρειάζονται ενίσχυση τα σημερινά παιδιά (αντιμετώπιση υπερκινητικότητας και συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής, τόνωση νευρικού συστήματος και βελτίωση συγκέντρωσης).
Επιπλέον, η Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ» προσφέρει Διαπολιτισμικές Συναντήσεις τα Σαββατοκύριακα, στην Φιλοκτήτου 85, Ίλιον, έχοντας ως στόχο τη γνωριμία των παιδιών με στοιχεία πολιτισμού άλλων χωρών και την αύξηση της ευαισθητοποίησής τους σε θέματα φυλετικής διαφορετικότητας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  • Σάββατο, 26 και Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, 12:00: Εργαστήρι Ινδιάνικου Πολιτισμού Β’ και Γ’ με την Αλεξάνδρα Μυλιοπούλου
  • Σάββατο, 12 Μαρτίου, 19:30: Ιστορίες με ζώα από όλο τον κόσμο από την ομάδα Ταξιδευτές Παραμυθιών του Δ. Προύσαλη
  • Σάββατο, 19 Μαρτίου, 12:00: ΕΚΔΡΟΜΗ προς προγραμματισμό
  • Σάββατο, 26 Μαρτίου, 12:00: Το όνειρο ενός Ζώου: Γνωριμία με την τέχνη των Aboriginals της Αυστραλίας με την Ιωάννα Τσελέντη.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων, κ. Μαριτίνα Κονταράτου.
  • τηλ.: 210 591 3826
  • κιν.: 694 205 6334
  • Ε-mail: arts.edra@gmail.com

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ