Επίσκεψη στο Οικοτροφείο «Ιπποκράτης ΙΙ» της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» από την Sapt Hellas

Ο συνδυασμός αγάπης προς το συνάνθρωπο και τα ζώα έφεραν την ομάδα της Sapt Hellas την Παρασκευή, 18 Μαρτίου στο Οικοτροφείο «Ιπποκράτης ΙΙ», του φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», όπου φιλοξενούνται 10 ενήλικα άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και ψυχικές διαταραχές. Το πρόγραμμα «Pet-Assisted Therapy» ή «Σκύλοι Θεραπευτικής Επαφής» αποτελεί μια από τις δράσεις της Sapt Ηellas, στην προσπάθειά της να διαδώσει την έννοια της θεραπείας μέσω του ζώου και ειδικότερα των σκύλων που προσφέρουν ανιδιοτελώς αγάπη και στοργή προς τον άνθρωπο. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει κοινωνικό έργο σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω ουσιαστικής επαφής παιδιών ή ενηλίκων με ημίαιμους, πρώην αδέσποτους και εκπαιδευμένους σκύλους των εθελοντών.

Τρία πανέμορφα σκυλιά, η «Κούκλα», η «Γουάκυ» και η «Τάι», χάρισαν στιγμές χαράς και χαλάρωσης τόσο στους ενοίκους όσο και στο προσωπικό του οικοτροφείου. Υπό τις υποδείξεις της εκπαιδεύτριας, κας Χριστίνας Οικονόμου, τα σκυλιά δέχτηκαν τα χάδια και τις αγκαλιές των ενοίκων που από την πρώτη στιγμή τους κέντρισαν το ενδιαφέρον και θέλησαν να ασχοληθούν μαζί τους. Ο αρχικός φόβος και δισταγμός εξαλείφθηκαν αμέσως και έδωσαν την θέση τους στα παιχνίδια, το χτένισμα και το τάισμα των σκύλων δημιουργώντας έτσι μια στενή επαφή με τους ενοίκους. Το αποτέλεσμα αυτής της επαφής ήταν χαμόγελα στα πρόσωπα των ενοίκων, τόνωση της αυτοπεποίθησής τους και έκφραση των συναισθημάτων τους.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τους ενοίκους να πηγαίνουν τα σκυλιά βόλτα στην αυλή του οικοτροφείου και να ενημερώνονται για τις ανάγκες τους. Με μια τελευταία αγκαλιά και ένα χάδι οι ένοικοι αποχαιρέτησαν τα σκυλιά δίνοντας μαζί τους ραντεβού για μία επόμενη συνάντηση.

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα της Sapt Hellas για την επίσκεψή της και τις όμορφες στιγμές που μας χάρισε:
  • Χριστίνα Οικονόμου
  • Παναγιώτη Σπεράντσας
  • Φρόσω Ματσούκα
  • Σεραφίνα Αβραμίδου


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ