Εορταστικές εκδηλώσεις στο Πάρκο Α.Τρίτση

Με το σύνθημα «ΓιορτάΖΟΥΜΕ το Περιβάλλον!» ο Δήμος Αγ.Αναργύρων – Καματερού και οι ενεργοί φορείς της περιοχής γιόρτασαν μαζί με πλήθος κόσμου την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Κυριακή, 5 Ιουνίου στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Η εκδήλωση φιλοξένησε δραστηριότητες όλη την διάρκεια της ημέρας, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να έρθουν σε άμεση επαφή με την πλούσια φύση του μοναδικού για την Αττική πάρκου που καταλαμβάνει έκταση 1000 στρεμμάτων.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της εκδήλωσης ήταν οι ακόλουθες:

  • Ζωγραφική & Κατασκευές με πηλό για παιδιά από το Πολιτιστικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων «Σπύρος Αποστόλου» (10:00-13:00 & 17:30-20:00). Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν, αποθανάτισαν όμορφες εικόνες από το χώρο του πάρκου και στη συνέχεια με σχήμα και χρώμα μετέφεραν την εμπειρία τους ζωγραφίζοντας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είχε στηθεί για την εκδήλωση
  • Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Στο βάθος…ΚΗΠΟΣ!» από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» (10:30-12:00). Τα παιδιά μέσα από τα μονοπάτια της δημιουργικής έκφρασης και του βιωματικού παιχνιδιού γνώρισαν τα λαχανικά και την καλλιέργειά τους, φυτεύοντας στην περιφραγμένη έκταση που έχει παραχωρηθεί στην «ΕΔΡΑ» ντοματιές, αγγουράκια και πιπεριές. Με πολύ μεγάλη χαρά στη συνέχεια πότισαν τον λαχανόκηπό τους και έδωσαν την υπόσχεση να τον επισκέπτονται τακτικά για να τον ποτίζουν και να βλέπουν την ανάπτυξή του.
  • Προβολή ταινιών μικρού μήκους με θέμα το περιβάλλον και τον άνθρωπο από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» (20:30-21:30).
  • Φύτεμα / Καλλιέργεια σπόρων από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τοπικό Τμήμα Ανάκασας (10:30-12:30). Οι μικροί φίλοι του φορέα κατασκεύασαν Οικολογικά γλαστράκια από ανακυκλώσιμα υλικά και φύτεψαν στη συνέχεια σε αυτά σπόρους που μοίρασαν στη συνέχεια στο κοινό.
  • Φύτεμα / Καλλιέργεια σπόρων από τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» (10:30-12.30) στην περιφραγμένη έκταση της «ΕΔΡΑΣ»
  • Δενδροφύτευση δενδρυλλίων και φυτών από την Δημοτική Κοινότητα Αγ. Αναργύρων & τους Φίλους του Πάρκου (10:30-12:30) στην περιφραγμένη έκταση της «ΕΔΡΑΣ»
  • Εθελοντικός Καθαρισμός Πάρκου από την Δημοτική Κοινότητα Καματερού (10:00-13:00 & 17:30-20:00). Σακούλες και γάντια επιστρατεύτηκαν για τον καθαρισμό του Πάρκου.
Διωργανωτές: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού «Σπύρος Αποστόλου»,  Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων), Δημοτική Κοινότητα Αγ. Αναργύρων, Δημοτική Κοινότητα Καματερού, Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ», Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού-Τοπικό Τμήμα Ανάκασας, Φίλοι του Πάρκου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγ.Αναργύρων-Καματερού και την στήριξη του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Αντώνη Τρίτση.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ