Με πολύπλευρο πρόγραμμα χορηγικών δραστηριοτήτων η Coca-Cola ρίχνει το φως της δημοσιότητας στους Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011

Ο Muhtar Kent, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola και μέλος του Δ.Σ. των Special Olympics, παρέδωσε στην Οργανωτική Eπιτροπή των Αγώνων επιταγή ύψους 500.000 ευρώ

Αξιοποιώντας τη δύναμη μίας ολοκληρωμένης καμπάνιας επικοινωνίας, η The Coca-Cola Company ενισχύει το κίνημα των Special Olympics και ενημερώνει το ευρύ κοινό για τους Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2011. Η καμπάνια περιλαμβάνει μία σειρά από διαδραστικές χορηγικές ενέργειες φιλανθρωπικού χαρακτήρα, επικοινωνία μέσα από διαφήμιση σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και κοινωνικά δίκτυα, προβολή μέσα από καταστήματα, και έντονη εθελοντική δράση των εργαζομένων της, οι οποίοι έλαβαν μέρος και στο τηλεοπτικό σποτ.

«Μοιραζόμαστε τις αξίες των Special Olympics και το όραμα της αποδοχής, της ένταξης και της αισιοδοξίας», δήλωσε ο Muhtar Kent, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της The Coca-Cola Company. «Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δείξουμε την υποστήριξή μας στο κίνημα των Special Olympics από το να μεταδώσουμε αυτά τα θετικά μηνύματα στους εκατομμύρια ανθρώπους που επιλέγουν καθημερινά τα προϊόντα μας».

Αναδεικνύοντας τους αγώνες Special Olympics ως τη βασική πλατφόρμα για τον εορτασμό των 125 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας, η Coca-Cola σχεδίασε και υλοποίησε πολυάριθμες πρωτοβουλίες ειδικά για να υποστηρίξει τους αγώνες Special Olympics στην Αθήνα. Οι ευχές στους αθλητές για επιτυχία ξεκίνησαν μέσα από τη διαφημιστική καμπάνια της Coca-Cola, με περισσότερους από 100 εργαζομένους της εταιρείας και τον αθλητή Special Olympics Παναγιώτη Κουτάτζη να στέλνουν το μήνυμα της αισιοδοξίας. Επιπλέον, με όχημα τα «Μπουκάλια της Χαράς», που τοποθετήθηκαν σε καταστήματα των συνεργαζόμενων δικτύων supermarket, η Coca-Cola συνέχισε την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους Αγώνες. Οι ευχές που το κοινό έγραψε πάνω σε αυτά συνοδεύουν πλέον τους αθλητές στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου εκτίθενται τα «Μπουκάλια της Χαράς». Ταυτόχρονα, μέσω του Facebook, η Coca-Cola καλεί τους επισκέπτες της σελίδας της να μοιραστούν με τους αθλητές ένα μήνυμα ελπίδας, ενεργοποιώντας με κάθε μήνυμα τη δωρεά ενός ευρώ.

Μία ακόμη δράση για την υποστήριξη των αθλητών Special Olympics αποτέλεσε η δωρεά μέρους των πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο 2001 στην Ελλάδα από τα προϊόντα Coca-Cola, Coca-Cola Light και Coke Zero. Συνολικά συγκεντρώθηκε το ποσό των 500.000 ευρώ, το οποίο ο Muhtar Kent παρέδωσε σε μία σύντομη τελετή την Κυριακή στο ΟΑΚΑ στην Αλεξάνδρα Οικονομίδου, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Special Olympics ATHENS 2011, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου των Special Olympics κ. Timothy Shriver.

«Εκ μέρους της παγκόσμιας οικογένειας των Special Olympics θέλω να ευχαριστήσω την Coca-Cola που πρώτη δημιούργησε ευκαιρίες χαράς και αισιοδοξίας για τους αθλητές μας και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Timothy Shriver. «Από την ίδρυση του κινήματος το 1968, η Coca-Cola έχει υπάρξει ένας αφοσιωμένος εταίρος στην προσπάθεια να κτίσουμε κοινωνίες στις οποίες καλλιεργείται η αποδοχή για τους αθλητές μας».

H Coca-Cola θα «δροσίσει» 7.000 αθλητές και δεκάδες χιλιάδες συγγενείς, φίλους, εθελοντές και επισκέπτες των Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, προσφέροντας περίπου δύο εκατομμύρια συσκευασίες προϊόντων της. Από την ίδρυση των Special Olympics to 1968, η The Coca-Cola Company είναι υπερήφανος παγκόσμιος χορηγός τους, συνεισφέροντας με χρηματικά ποσά και χορηγίες σε είδος, με την ενεργή εθελοντική προσφορά των εργαζομένων της, αλλά και με εξοπλισμό, στολές και άλλα υλικά και υπηρεσίες για τη διοργάνωση αγώνων και κοινωνικών δράσεων Special Olympics σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ των αθλητών που συμμετέχουν στους Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2011 είναι και ο Andrés Delgado, 27 ετών, εργαζόμενος στα γραφεία της Coca-Cola στην Βενεζουέλα. Το 2003 αντιπροσώπευσε την Βενεζουέλα στους Αγώνες Special Olympics που διοργανώθηκαν στην Ιρλανδία, κερδίζοντας για τη χώρα του δύο χάλκινα μετάλλια στην άρση βαρών. Στους Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2011 ο Andrés θα αγωνιστεί στη γυμναστική.

«Ο σύζυγός μου κι εγώ είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ο γιος μας συμμετέχει ξανά στους αγώνες Special Olympics», σημείωσε η μητέρα του, Olga Delgado. «Αλλά αυτή η φορά είναι ακόμα πιο σημαντική, γιατί έχει την πλήρη υποστήριξη της Coca-Cola. Η υποστήριξη αυτή σημαίνει πολλά για εμάς και είμαστε ευγνώμονες στην Coca-Cola που θεωρεί τον Andrés ένα πλήρως αποδεκτό και ενσωματωμένο μέλος της εταιρείας».

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ