«?λλαξε Στάση, Μπες στη Δράση» για καλύτερη υγεία και ομορφότερο περιβάλλον

Το «?λλαξε Στάση, Μπες στη Δράση», το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποιεί η Coca-Cola στην Ελλάδα, πραγματοποίησε διήμερη εκπαιδευτική ημερίδα σε συνεργασία με την κατασκήνωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, στις 28 και 29 Ιουνίου 2006.

Μία ομάδα αποτελούμενη από επιστήμονες διατροφής, καθηγητές φυσικής αγωγής αλλά και περιβαλλοντολόγους επισκέφτηκε στις 28 Ιουνίου τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης στο Διόνυσο, με σκοπό να εκπαιδεύσουν περισσότερα από 900 παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, σε θέματα ισορροπημένης διατροφής, φυσικής αγωγής και αγωγής περιβάλλοντος. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικά παιχνίδια, αθλοπαιδιές αλλά και σκετς με πρωταγωνιστές τους ομαδάρχες τους, να πάρουν σημαντικές γνώσεις σε καίριους τομείς της ζωής τους όπως αυτοί της υγείας και του περιβάλλοντος.

Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας του εκπαιδευτικού προγράμματος, πραγματοποιήθηκε συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών στην παραλία και το δάσος του Σχινιά, στον οποίο συμμετείχε ομάδα παιδιών της κατασκήνωσης. Η εν λόγω δράση εντάχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE-Περιβάλλον-Green Marathon, σε συνεργασία με το Δήμο του Μαραθώνα και το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα. Τα παιδιά επίσης έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια που συνδύασαν την άθληση με το περιβάλλον αλλά και σε συζητήσεις σχετικά με την ανακύκλωση και το σωστό τρόπο συμπεριφοράς στη φύση

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «?λλαξε Στάση Μπες Στη Δράση», που υλοποιεί η Coca-Cola στη Ελλάδα, είναι ένα μακρόπνοο πρόγραμμα που απευθύνεται σε οικογένειες και παιδιά της Α? βάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος του προγράμματος είναι να αφυπνίσει την υπεύθυνη στάση απέναντι στον εαυτό μας, αλλά και την κοινωνία, σε καίριους τομείς όπως είναι η υγεία, το περιβάλλον και ο πολιτισμός.

Πηγή: http://www.presspoint.gr


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ