Αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις για τα παιδιά των ψυχοπαιδαγωγικών κέντρων της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»

Το τέλος της σχολικής χρονιάς ήρθε και οι μικροί μας φίλοι πριν ξεχυθούν στις παραλίες γιόρτασαν με την ψυχή τους: την Πέμπτη, 24 Ιουνίου στο Μουσείο Μπουζιάνη στην Δάφνη και τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου στο Κ.Υ.Β.Ε Περιστερίου. 200 περίπου από τα παιδιά που εξυπηρετούν τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα του φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» συμμετείχαν σε μια μεγάλη γιορτή με αρκετές εκπλήξεις: Μουσική, χορό, παιχνίδι με τον κλόουν Σούτη, δώρα, φαγητό και πολύ κέφι!

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του φορέα, κ. Κερασόγλου Μαρία, ευχαριστώντας τους γονείς για την έμπρακτη εμπιστοσύνη που δείχνουν στο έργο της «ΕΔΡΑΣ», εγγράφοντας τα παιδιά τους στα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα του φορέα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού, κ. Καμαρινόπουλος Σωτήρης.

Τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», σε Περιστέρι, Ίλιον, Αγίους Αναργύρους-Καματερό, Βύρωνα και Δάφνη εξυπηρετούν παιδιά 3-17 ετών με μαθησιακές δυσκολίες, παρέχοντας ειδικές υπηρεσίες αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης και συμβουλευτικής οικογένειας. Τα Κέντρα στελεχώνονται από διεπιστημονικές ομάδες, οι οποίες αποτελούνται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας: ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και εργοθεραπευτές.

Το έργο που διατελείται είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και σπάνιο αφού οι υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ προς τα εξυπηρετούμενα μέλη και τις οικογένειές τους, με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων.

Τα Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα εξυπηρετούν συνολικά 350 παιδιά και λειτουργούν στις ακόλουθες διευθύνσεις:
  • ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΠΝΟΗ» ΔΑΦΝΗΣ σε συνεργασία με το Δήμο Δάφνης-Υμηττού
    Βύρωνος 65, Δάφνη Αττικής. Τηλ./fax: 210 970 6922, 210 976 0118.
    E-mail: pnoe_edra@yahoo.gr. Υπεύθυνη: κα. Γαλανοπούλου Κατερίνα. Ώρες λειτουργίας: 15:00 έως 21:00 
  • ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΙΛΙΑΧΤΙΔΑ» σε συνεργασία με το Δήμο Ιλίου
    Αίαντος & Κάλχου, Ίλιον Αττικής. Τηλ./fax: 210 269 6420. E-mail: kentro.iliahtida@gmail.com. Υπεύθυνη: κ. Τσακριλή Ιωάννα. Ώρες λειτουργίας: 13:30-21:30 
  • ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «Μελία», Άγιοι Ανάργυροι σε συνεργασία με το Δήμο Αγ.Αναργύρων-Καματερού
    Χίου και Καλύμνου,  135 62 Αγ. Ανάργυροι Αττικής. Τηλ.: 210 238 7584, fax: 210 2690 852. E-mail: kentro.melia@gmail.com. Υπεύθυνος: Δημόπουλος Γιάννης. Ώρες λειτουργίας: 13:00-21:00
  • ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΠΝΟΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Γαστούνης & Γουμενίτσης 14, 121 31 Περιστέρι. Τηλ./fax: 210 591 3826. E-mail: pnoe_edra@yahoo.gr. Υπεύθυνη: κ. Παπακωνσταντίνου Νάσια. Ώρες λειτουργίας: 16:00-21:00
  • ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΠΝΟΗ» ΒΥΡΩΝΑΣ
    Φλέμινγκ 68, 16233, Βύρωνας Αττικής. Τηλ./fax: 210 765 0882. E-mail: pnoe_edra@yahoo.gr
    Υπεύθυνη: κα. Βάγγερ Έλενα. Ώρες λειτουργίας: 10.30 – 20.30 
  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ «ΕΚΦΡΑΣΗ»
    Φιλοκτήτου 85, 131 22 Ίλιον Αττικής. Τηλ./fax: 217 736 1020. E-mail: pnoe.iliou@gmail.com. Υπεύθυνη: Καπράλου Άννα. Ώρες λειτουργίας: 13:00-21:00
Η λειτουργία των Ψυχοπαιδαγωγικών Κέντρων εντάσσεται στις ευρύτερες δράσεις του φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ. Η «ΕΔΡΑ» είναι ένας Κοινωνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός εποπτευόμενος από το Υπουργείο Υγείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης από το 2001, με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών και μη ευνοημένων ομάδων, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση. Ο Οργανισμός λειτουργεί δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στα πλαίσια της αποασυλοποίησης, Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, Κέντρο Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων ανοιχτό προς την κοινότητα, έξι Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες (Περιστέρι, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό, Βύρωνα, Δάφνη), Παιδική Πολιτιστική Λέσχη & ΛΕΣΧΗ ΑΜΕΑ στο Δήμο Ιλίου, Κοινωφελές Παντοπωλείο στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Κέντρο Κοινωνικής Οικονομίας στο Περιστέρι και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» (Περιστέρι, Βόλο, Τρίκαλα, Πάτρα). Παράλληλα, εκδίδει την free press εφημερίδα «ΑΛΜΑ ΥΓΕΙΑΣ» υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα, το Διεθνές φεστιβάλ τέχνης ART4MORE, την Παναττική αθλητική διοργάνωση ΑμΕΑ κ.ά.

Η ΕΔΡΑ ευχαριστεί θερμά το Δήμο Περιστερίου για τη διάθεση του χώρου του ΚΥΒΕ (Κέντρο Υποστήριξης Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων), καθώς και τις ακόλουθες εταιρείες για την προσφορά ειδών για την εκδήλωση: Pizza Fan, Εκδόσεις Ψυχογιός.



<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ