Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΔΕΗ

Ενημερωθείτε παρακάτω για τις δράσεις του τελευταίου τετραμήνου της ΔΕΗ στο τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Άξονας: Παιδί

Αναγνωρίζοντας την έλλειψη χώρων που προσφέρουν στα παιδιά πολλαπλά ερεθίσματα και κεντρίζουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ιδιαίτερα σε περιοχές που αυτή δραστηριοποιείται, η ΔΕΗ ενίσχυσε οικονομικά τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την επισκευή – αναμόρφωση της παιδικής χαρά του Ι.Ν. Αναλήψεως Δραπετσώνας.

Η ΔΕΗ είναι ο υποστηρικτής του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενισχύοντας έτσι την εκπαίδευση και πληροφόρηση για περιβαλλοντικά θέματα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

H ΔΕΗ ενίσχυσε οικονομικά το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Σκοπός του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» είναι η μόνιμη και μακροχρόνια παροχή φροντίδας, μόρφωσης, στέγης και ψυχολογικής στήριξη των παιδιών, στη βάση των αρχών της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας. Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» επιδιώκει να προσφέρει τους βασικούς όρους της οικογενειακής ζωής σε παιδιά των οποίων οι γονείς είτε δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή, είτε δεν μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη της γονικής μέριμνας για διάφορους λόγους.

Η ΔΕΗ στηρίζει το έργο του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».  Η Επιχείρηση διέθεσε το ποσό των 70.000 ευρώ, το οποίο θα καλύψει δαπάνη για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα σπίτια φιλοξενίας του Συλλόγου, για χρονικό διάστημα διάρκειας μέχρι την εξάντλησή του.

Άξονας: ΑμΕΑ
Η ΔΕΗ συμμετείχε ως Υποστηρικτής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Η χορηγία της Επιχείρησης αφορούσε στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, καθώς και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, για τη χρήση αυτών των εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Η ΔΕΗ ενίσχυσε οικονομικά το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής (ΕΕΑ) «Μαργαρίτα», για την κάλυψη πάγιων λειτουργικών αναγκών του. Το ΕΕΑ «Μαργαρίτα» προσφέρει εκπαίδευση και κατάρτιση σε άτομα με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση.

Άξονας: Πολιτιστική Κληρονομιά
Στα τέλη Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε το έργο μεταφοράς του μοναστηριού της Παναγίας Τορνικίου. Η Μονή μετακινήθηκε σε απόσταση 127 μέτρων, για να τοποθετηθεί στη νέα της θέση, 27 μέτρα ψηλότερα από το σημείο όπου βρισκόταν. Η μεταφορά του  ιστορικού μοναστηριού που φιλοξενεί σπάνιες τοιχογραφίες του 14ου και 16ου αιώνα, συμφωνήθηκε, όταν αποφασίστηκε η κατασκευή του φράγματος του Ιλαρίωνα στην περιοχή, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος βύθισής του από τα νερά της τεχνητής λίμνης.

Το υδροηλεκτρικό έργο του Ιλαρίωνα, με την τεχνητή λίμνη, εκτός από 413 GWH ενέργειας που αναμένεται να παράγει το χρόνο, θα υποστηρίξει τις ανάγκες ύδρευσης της Θεσσαλονίκης και τις ανάγκες άρδευσης των πεδιάδων Ημαθίας, Πέλλας και Θεσσαλονίκης. Επιπρόσθετα, με τη δημιουργία της λίμνης εκτιμάται ότι θα αναδειχθούν τα βυζαντινά μνημεία της περιοχής και θα αναπτυχθούν  τουριστικά οι νομοί Κοζάνης και Γρεβενών.

Η ΔΕΗ είναι χρηματοδότης του έργου, με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ, ενώ ανάδοχος είναι η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.



<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ