Η Enel Green Power Hellas επισκέπτεται για 2η φορά το 39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών ως μέρος του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματός της

από | 26/04/2012 | ESG/Sustainability

Η Enel Green Power Hellas επισκέπτεται για 2η φορά το 39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών στα πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της που είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Enel Green Power Hellas (EGPH), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, επισκέπτεται για δεύτερη φορά το 39ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει  τα παιδιά των τεσσάρων πρώτων τάξεων, προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσα από μια σειρά δημιουργικών παιχνιδιών και άλλων εκπλήξεων.

Το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους 71 μαθητές των τεσσάρων πρώτων τάξεων του 39ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, που βρίσκεται στην περιοχή του Νέου Σουλίου, κοντά στην οποία η EGPH λειτουργεί το μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό «Γλαύκος».

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η υδροηλεκτρική, η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, υιοθετώντας από μικρή ηλικία με τον τρόπο αυτό μια πιο φιλική στάση για το περιβάλλον και τις «πράσινες συνήθειες». Επιπλέον, η Enel Green Power Hellas (EGPH) με τη βοήθεια των 71 μαθητών και των δασκάλων τους φύτεψαν λουλούδια και βότανα, με σκοπό να αναζωογονήσουν το χώρο του σχολείου και να το μετατρέψουν σε ένα  δυναμικό κέντρο για αναψυχή και μάθηση.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Enel Green Power Hellas, το οποίο ξεκίνησε την εφαρμογή του στην Αχαΐα, στο 39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών τον Απρίλιο του 2012. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα, που ονομάζεται «Ενέργεια & Περιβάλλον: Εισαγωγή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της EGPH αποκλειστικά για τα σχολεία με βασικό στόχο τη διάδοση της κουλτούρας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα παιδιά και την προώθηση τόσο της γνώσης κι ενημέρωσης σχετικά με την ενέργεια, όσο και της ενεργής συμμετοχής των παιδιών στην ανακάλυψη του κόσμου της ενέργειας.