Ανώτατη διάκριση Platinum για την Τράπεζα Πειραιώς από το CR INDEX 2011

H Τράπεζα Πειραιώς ήταν μία από τις 15 εταιρείες που διακρίθηκαν για το 2011, και η μοναδική Τράπεζα που έλαβε την ανώτατη διάκριση Platinum, για τις επιδόσεις της στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index).

Εδώ και τέσσερα χρόνια, από τότε δηλαδή που πραγματοποιείται η αξιολόγηση εταιρειών κατά τον CR Index από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει συστηματικά, βελτιώνοντας συνεχώς τις επιδόσεις της στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας . Συγκεκριμένα ξεκίνησε την πρώτη χρονιά με τη διάκρισή της στην κατηγορία Silver, συνέχισε το 2009 και το 2010 στην κατηγορία Gold, και έφτασε την κατηγορία Platinum το 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε φορά λάμβανε την ανώτατη διάκριση που δινόταν σε εταιρεία τη χρονιά εκείνη. Επιπλέον, η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε το 2009 και 2010 ειδικούς επαίνους για το πολιτιστικό της έργο που επιτελείται μέσω του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και για το περιβαλλοντικό της έργο, αντίστοιχα ,ενώ για το 2011 διακρίθηκε με τον έπαινο Best progress PLATINUM.

Όπως δήλωσε η κα Στάικου, Πρόεδρος του ΠΙΟΠ και Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του Ομίλου “Η ανώτατη αυτή διάκριση είναι επιστέγασμα μιας μακροχρόνιας προσφοράς της Τράπεζας στην κοινωνία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον άνθρωπο, μέσα στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας που διατρέχει όλες τις βαθμίδες ιεραρχίας του Ομίλου. Η βράβευση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία διότι γίνεται σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όπου η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στις επιχειρήσεις είναι χαμηλή. Επιπλέον, θεωρώ ότι δίνει μια ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, αφού παρά τις υπάρχουσες αντίξοες συνθήκες υπάρχουν εταιρείες που συνεχίζουν να επενδύουν στην ΕΚΕ, όπως ακριβώς κάνει η Τράπεζα Πειραιώς”. Και συμπλήρωσε “Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους που με την κοινή τους προσπάθεια συντέλεσαν στο να λάβει η Τράπεζα αυτήν την ανώτατη διάκριση”.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ