Μυτιληναίος: ΜΕΤΚΑ – Απόφαση για αυξήσεις 2%, κόντρα στα δυσμενή εργασιακά δεδομένα

Μαθήματα διαπραγματευτικής τακτικής παρέδωσαν οι εργαζόμενοι της ΜΕΤΚΑ, που εν τω μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης στη χώρα, αλλά και της συνεχούς αποδόμησης των εργασιακών κεκτημένων, διεκδίκησαν και πέτυχαν αυξήσεις 2% στη βάση νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Την ώρα που οι βιομηχανίες υποφέρουν από έλλειψη αντικειμένου και οι εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται από μειώσεις μισθών, μειωμένα ωράρια, εκ περιτροπής εργασία, κλείσιμο εργοστασίων και απλήρωτα δεδουλευμένα, η εργασιακή ειρήνη που επιτεύχθηκε στη ΜΕΤΚΑ αποτελεί μια φωτεινή εξαίρεση.

Η διοίκηση της ΜΕΤΚΑ έκανε δεκτό το αίτημα του Συλλόγου των Εργαζομένων, αναγνωρίζοντας την εργασιακή υπευθυνότητα και την επιμέλειά των εργαζομένων, που με τη δουλειά τους στηρίζουν την ποιοτική ελληνική παραγωγή στη διεθνή αγορά.

Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση της ΜΕΤΚΑ απέδειξε ότι, τη στιγμή που άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι «πληρώνουν» αδρά για να «στήσουν» ένα κοινωνικά ευαίσθητο προφίλ, υπάρχουν όμιλοι που αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά, στέκονται δίπλα στους εργαζομένους τους, στηρίζοντάς τους στην περίοδο της κρίσης.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την αύξηση κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσής τους, με την εταιρεία να αποδεικνύει με αυτό τον τρόπο ότι αναγνώρισε ότι οι εργαζόμενοί της συνέβαλαν στην υλοποίηση της αναδιάρθρωσης της παραγωγής, που στόχο είχε να διασφαλιστούν οι ιδιαίτερα υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας που απαιτούν οι εξαγωγικές συμβάσεις, οι οποίες σήμερα αποτελούν την πλειονότητα των έργων που εκτελεί το εργοστάσιο.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ