TÜV AUSTRIA HELLAS: Νέα νομοθεσία για δομικά προϊόντα

Στα πλαίσια της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσής σας και με αφορμή την έκδοση της νέας σχετικής νομοθεσίας για τα δομικά υλικά η TÜV AUSTRIA HELLAS σας ενημερώνει ως ακολούθως:
  1. Η Ευρωπαϊκή Οδηγία Νέας Προσέγγισης 89/106/EOK (γνωστή ως CPD από το Constructions Product Directive), ορίζει ως Προϊόν του Τομέα των δομικών κατασκευών κάθε προϊόν το οποίο κατασκευάζεται για να ενσωματωθεί κατά τρόπο διαρκή, σε δομικά έργα εν γένει, που καλύπτουν τόσο τα κτίρια όσο και τα έργα πολιτικού μηχανικού και ψηφίστηκε προκειμένου να καταργήσει τεχνικά εμπόδια, που υπάρχουν στην εμπορία τέτοιου είδους προϊόντων μεταξύ των Κρατών Μελών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Για την επιτυχία αυτού του στόχου η Οδηγία CPD, μέσω ενός συστήματος εναρμονισμένων τεχνικών προδιαγραφών, ενός συμφωνημένου συστήματος βεβαίωσης της πιστότητας και ενός πλαισίου Κοινοποιημένων Φορέων προνοεί τη σήμανση CE των Δομικών Προϊόντων.
  2. Η χώρα μας ενσωμάτωσε την Οδηγία στην ελληνική νομοθεσία με το ΠΔ 334/94 και με την έκδοση διαφόρων Κυβερνητικών Αποφάσεων ΚΥΑ καθιστούσε υποχρεωτική τη σήμανση CE για διάφορες κατηγορίες προϊόντων, καθορίζοντας τα συστήματα βεβαίωσης της συμμόρφωσης. Επειδή η χώρα μας δεν είχε ενσωματώσει μέχρι τον Ιούνιο 2012 με κατάλληλες ΚΥΑ το σύνολο των δομικών προϊόντων και λόγω αντικατάστασης της Οδηγίας CPD από τον Κανονισμό R 305/2011 (σε ισχύ από 24/04/2011 και σε πλήρη εφαρμογή από 01/07/2013), προχώρησε στην ψήφιση σχετικής νομοθεσίας (ΦΕΚ 1914/15-06-2012, βρείτε το συνημμένο) ορίζοντας πως τα δομικά προϊόντα που περιέχονται στους πίνακες του συνημμένου ΦΕΚ πρέπει να φέρουν τη σήμανση CE και τα τυχόν αποθέματα ή/και ημιέτοιμα προϊόντα μπορούν να κυκλοφορούν και να διατίθενται στην αγορά μέχρι το αργότερο τις 15 Σεπτεμβρίου 2012. Σημειώνεται ότι εκ παραδρομής το συνημμένο ΦΕΚ (ΦΕΚ 1914/15-06-2012) δεν έχει συμπεριλάβει το σύνολο των εναρμονισμένων προτύπων, ενώ, δεν συμπεριλαμβάνονται επίσης και πρότυπα τα οποία είναι σήμερα δημοσιευμένα  στην επίσημη  εφημερίδα της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά έχουν δημοσιευθεί μετά την ολοκλήρωση και δημοσίευση του εν λόγω ΦΕΚ.

Η TÜV AUSTRIA HELLAS ως Διαπιστευμένος και Κοινοποιημένος Οργανισμός στα Δομικά Προϊόντα (αριθμός κοινοποίησης: 0906), έχοντας ήδη πολύ μεγάλη εμπειρία από σχετικές επιθεωρήσεις και πιστοποιήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και πολύ ευρύ πελατολόγιο, είναι έτοιμη -είτε μέσω των ήδη υπαρχουσών διαπιστεύσεων, είτε μέσω των επεκτάσεων που διαρκώς πραγματοποιεί- να προχωρήσει στον Αρχικό και Περιοδικό Έλεγχο Παραγωγής Εργοστασίου των ενδιαφερόμενων παραγωγών (Factory Production Control), που είναι απαραίτητος στα κατάλληλα συστήματα βεβαίωσης συμμόρφωσης καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό μία σημαντική απαίτηση της αγοράς και αποδεικνύοντας στην πράξη πως στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των πελατών της για τήρηση της νομοθεσίας και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους στις αγορές εκτός Ελλάδας.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση, συνάντηση ή αποστολή προσφοράς παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας ως ακολούθως:
  • Αθήνα: Αρχική Υπεύθυνη Επικοινωνίας: κ. Μαρία Χριστοφή, τηλ.: 210 522 0920, εσωτ. 187, Ε-mail: mxristofi@tuvaustriahellas.gr.
  • Θεσσαλονίκη: Αρχική Υπεύθυνη Επικοινωνίας: κ. Πηνελόπη Παυλίδου, τηλ.: 2310 941 100, Ε-mail: ppavlidou@tuvaustriahellas.gr.
  • Ηράκλειο Κρήτης: Υπεύθυνος Επικοινωνίας: κ. Αντώνης Μαραγκάκης, τηλ.: 2810 244 150, Ε-mail: amaragkakis@tuvaustriahellas.gr.

Παρακαλούμε όπως βρείτε συνημμένο το ΦΕΚ.




<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ