Συμμετοχή της ΕΛΕΠΑΠ στο πολυσυνέδριο Capital &Vision 2012

Η ΕΛΕΠΑΠ προσκεκλημένη από τους διοργανωτές  του  Capital Vision, το Ίδρυμα Friedrich Ebert Stiftung (www.fes.de), τη δικηγορική εταιρία «Μεταξάς & Συνεργάτες – Δικηγόροι & Νομικοί Σύμβουλοι» και το Ελληνικό Ινστιτούτο Κρατικών Ενισχύσεων (ΕΙΚΕ) συμμετείχε το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε ένα νέο Μοντέλο Ανάπτυξης» και  έδωσε το παρόν στο συνέδριο Capital & Vision με το δικό της μήνυμα.

Η Πρόεδρος, κ. Μόσχου, κάλεσε τους εκπροσώπους του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου να στηρίξουν το έργο της ΕΛΕΠΑΠ,
η οποία  συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ελληνική κοινωνία με καινοτόμα προγράμματα αποκατάστασης, εκπαίδευσης και  κοινωνικής- επαγγελματικής ενσωμάτωσης  των ατόμων με αναπηρίες ακόμα και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Tόνισε την ανάγκη νέων συνεργασιών και εξεύρεσης πόρων από τον ιδιωτικό τομέα, με δεδομένη την επισφαλή κρατική βοήθεια. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά: «1 στα 2 ευρώ που χρειάζεται η ΕΛΕΠΑΠ προέρχεται  από δωρεές της κοινωνίας».

Ιδιαίτερη έκκληση έγινε στους γερμανούς επιχειρηματίες για μια  συνεργασία της ΕΛΕΠΑΠ με αντίστοιχα κέντρα αποκατάστασης στη Γερμανία με στόχο την  ανταλλαγή  τεχνογνωσίας   και την οργάνωση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων.

Η κ. Μόσχου πρότεινε στον υφυπουργό εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων της Γερμανίας, κ. Hans-Ioachim Fuchtel, την υποστήριξη του σε θέματα ευαισθητοποίησης εργοδοτών, επαγγελματικής και κοινωνικής ένταξης για την εδραίωση δεσμών «Ελληνογερμανικής φιλίας» στον κοινό στόχο της κοινωνικής ισότητας και ενσωμάτωσης όλων των πολιτών της Ενωμένης Ευρώπης.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ