Η κ. Αλεξία Μαχαίρα, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος, μιλάει στη EuroCharity για τη δράση «Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι»

Πως θα περιγράφατε  τη νέα ενέργεια Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος;

Καθώς πλησιάζουμε στη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων η ΑΒ Βασιλόπουλος προσπαθεί  να βοηθήσει να δωθεί μια μικρή ώθηση αισιοδοξίας και στιγμές χαράς σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και όχι μόνο. Έτσι, από τις 12 Νοεμβρίου έως και τις 12 Δεκεμβρίου με την αγορά ενός προϊόντος ιδιωτικής ετικέτας ΑΒ η εταιρεία προσφέρει 1 λεπτό του ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για τη δημιουργία καλαθιών που θα περιέχουν μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Στην ενέργεια συμμετέχουν προϊόντα από τις σειρές ιδιωτικής ετικέτας της ΑΒ «Η ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη», «ΑΒ», «ΑΒ για το σπίτι», «ΑΒ Bio», «AB terra leaf», «AB meat fresh», «AB Nutrilife» και «ΑΒ Επιλογή»

Ποιους συνανθρώπους μας υπολογίζετε να βοηθήσετε μέσω του προγράμματος και πώς θα γίνει η επιλογή τους;


Στο πλαίσιο της δράσης μας θα δημιουργηθούν περισσότερα από 3.000 καλάθια με προϊόντα τα οποία θα διανεμηθούν σε ισάριθμες οικογένειες από όλη την Ελλάδα. Τις οικογένειες στις οποίες θα προσφέρουμε το καλάθι των προϊόντων θα τις αναζητήσουμε με τη βοήθεια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μπορούμε» η οποία συνεργάζεται με ενορίες και αρμόδιες υπηρεσίες Δήμων σε όλη την Ελλάδα. Τα καλάθια μας θα γεμίσουν με απαραίτητα τρόφιμα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τα οποία θα περιλαμβάνουν από χοιρινό ρόλο, ρύζι και ζυμαρικά έως πατάτες, πίτα, κρασί και αναψυκτικά.

Γνωρίζουμε όμως πως η ΑΒ Βασιλόπουλος διοργανώνει ενέργειες πέρα από αυτή για την οποία συζητάμε. Μπορείτε να μας πείτε λίγα πράγματα για την πολιτική ΕΚΕ της εταιρείας;

Για εμάς στην ΑΒ Βασιλόπουλος ο μόνος δρόμος για να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη περνάει μέσα από την έννοια της εταιρικής υπευθυνότητας. Πιστεύουμε ότι μια μεγάλη και σύγχρονη εταιρεία εμπιστοσύνης είναι αυτονόητο να φέρεται ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της ΑΒ Βασιλόπουλος. Βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στα προϊόντα, τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Στα καταστήματα μας υλοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντίστοιχες δράσεις με αυτή που ανακοινώσαμε για την ενίσχυση του έργου ΜΚΟ. Σε αυτές περιλαμβάνονται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Χαμόγελο του Παιδιού και άλλες οργανώσεις. Επιπλέον, συνεχίζοντας την παρακαταθήκη που μας άφησε ο Γεράσιμος Βασιλόπουλος ο οποίος ίδρυσε την Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων, τη στηρίζουμε εδώ και 16 χρόνια, ενώ το 2011 προσφέραμε βασικά είδη συνολικής αξίας 632.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα χαιρόμαστε πάντα να συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες όπως το «Όλοι μαζί μπορούμε», που διοργανώθηκε από τον ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, για τη συγκέντρωση τροφίμων για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη

Επίσης έχουμε καθιερώσει δράσεις εθελοντισμού στις οποίες συμμετέχουν εργαζόμενοι και καταστήματα από όλη τη χώρα. Τα τελευταία 2 χρόνια πάνω από 3.000 συνάδελφοι συμμετείχαν εθελοντικά και κάλυψαν πάνω από 150 δράσεις, οι οποίες συμπεριελάμβαναν την υποστήριξη ενός σκοπού (καθαρισμοί πάρκων και ακτών) ή τη συγκέντρωση πόρων και υλικών για τη βοήθεια διάφορων κοινωφελών σκοπών, ΜΚΟ ή ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δέσμευσή μας απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος. ‘Έχουμε ως στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητές μας κατά 20% μέχρι το 2020. Το 2011 καταφέραμε τη μείωση σε σχέση με το 2010 κατά 5,33% των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της ΑΒ. Για την επίτευξη αυτού του στόχου έχουμε εφαρμόσει μια σειρά από καινοτομίες φιλικές προς το περιβάλλον στα περισσότερα από τα καταστήματα μας ενώ διαθέτουμε και ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ