H Λίλα Δεσποτίδου, Communication Manager, mbainternational, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο «EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ MARKETING MANAGEMENT»

Πρόσωπα εν Δράσει

Η Λίλα Δεσποτίδου είναι αναμφίβολα το πρόσωπο πίσω από την πολύχρονη… δράση του mbainternational, ενός από τα δημοφιλέστερα μεταπτυχιακά διπλώματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,

Ζούμε στην εποχή όπου η γνώση είναι πιο εύκολα προσβάσιμη από ποτέ. Όμως, η εύκολη πρόσβαση στη γνώση δεν εξασφαλίζει αυτόματα και τη σωστή διαχείρισή της, που είναι το βασικό ζητούμενο σήμερα και προϋποθέτει κριτική σκέψη, ηθική ακεραιότητα, υπευθυνότητα και ικανότητα εφαρμογής της γνώσης στην πράξη, σε αλληλεπίδραση με το εκάστοτε περιβάλλον.

Πάντοτε αξίζει να επενδύει κανείς στη διά βίου μάθηση, αφού είναι άρρηκτα δεμένη με την ατομική εξέλιξη. Σε επαγγελματικό επίπεδο συνδέεται με καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές, υψηλότερες απολαβές και εξασφάλιση της απασχολησιμότητας. Σε επίπεδο επιχειρήσεων είναι μια μορφή οικονομικής επένδυσης. Ενισχύει τη σύνδεση και τη δέσμευση του ανθρώπινου δυναμικού με τον οργανισμό και βελτιώνει την ικανότητα κάθε εταιρείας να ανταποκρίνεται στις αλλαγές και τις αυξανόμενες απαιτήσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Για το MBA Ιnternational μιλούν οι διεθνείς μας κατατάξεις. Επιδιώκουμε τη λογοδοσία και την αξιολόγηση σε διεθνές επίπεδο και τα αποτελέσματα δικαιώνουν τις επιλογές μας. Για παράδειγμα, δύο πρόσφατες διεθνείς έρευνες (τέλη 2012) που αξιολογούν την ποιότητα, την καινοτομία και τις προοπτικές των ΜΒΑ προγραμμάτων τοποθετούν το πρόγραμμα στην 24η θέση μεταξύ των MBA Rising Stars παγκοσμίως (www.FindyourMBA.com) και στη 13η θέση στη Δ. Ευρώπη στο χώρο του International Management (Εduniversal).

Οι απόφοιτοί μας έχουν εξαιρετικές προοπτικές στην εγχώρια και, κυρίως, στη διεθνή αγορά. Δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε περισσότερες από 30 χώρες, και στις πέντε ηπείρους, είτε ως επιχειρηματίες είτε ως στελέχη επιχειρήσεων ή ακόμη και στον ακαδημαϊκό χώρο. Αυτή η διασπορά συνθέτει ένα ισχυρό δίκτυο που προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής και κοινωνικής σύνδεσης για τους αποφοίτους μας.

Σε περίοδο κρίσης, τα δίδακτρά μας παραμένουν εξαιρετικά ανταγωνιστικά, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη το επίπεδο σπουδών που προσφέρεται. Η πιστοποίηση από το διεθνή οργανισμό ΑΜΒΑ (Association of MBAs) αποτελεί εγγύηση για τους υποψηφίους ότι τα υψηλότερα διεθνή στάνταρ στην εκπαίδευση στελεχών καλύπτονται ή και ξεπερνιούνται από το πρόγραμμα. Έτσι, το ΜΒΑ International γίνεται πόλος έλξης ξένων φοιτητών από περισσότερες από 20 χώρες, ενώ και οι Έλληνες συμμετέχοντες το θεωρούν ως επένδυση που τους εξασφαλίζει συγκριτικό πλεονέκτημα, ειδικά σε μια περίοδο που υπάρχει σημαντική μείωση στην προσφορά θέσεων εργασίας και ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος.

Πάντα έχω στο μυαλό μου τη φράση… «H Αριστεία δεν είναι ποτέ αποτέλεσμα της τύχης. Είναι το αποτέλεσμα ισχυρής θέλησης, εντατικής προσπάθειας και ευφυούς εκτέλεσης. Αντικατοπτρίζει τη σοφή επιλογή μεταξύ πολλών εναλλακτικών – οι επιλογές μας και όχι η τύχη, καθορίζουν το πεπρωμένο μας» (Αριστοτέλης).

Το παρόν δημοσιεύτηκε στο «EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ MARKETING MANAGEMENT», τεύχος 102, Μάρτιος 2013.
 
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ