MARKETING TRENDS: H Eταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην εποχή των Social Media

Της Ρεγγίνας Σότρα, Stakeholder Relations Manager της EuroCharity,

Οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στα ψηφιακά κανάλια καθώς και το αυξανόμενο ενδιαφέρον της αγοράς για πρωτότυπες μεθόδους προβολής και ενημέρωσης, έχουν καταστήσει το Social Media Marketing ένα από τα σημαντικότερα must-dο’s για τους marketers.

Το Social Media Marketing, γνωστό και ως SMO (Social Media Optimization), αποτελεί από τα πλέον αποτελεσματικά μέσα για επικοινωνία κάθε σύγχρονης επιχείρησης με τους πελάτες της, κτίζοντας μια αξιόπιστη και σοβαρή παρουσία στην αγορά. Αποτελεί μια ξεχωριστή προσθήκη στο πλάνο marketing των επιχειρήσεων, επηρεάζοντας συνολικά τον τρόπο που αυτές προβάλλονται και αλληλεπιδρούν. Η προώθηση του brand awareness, η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες, η εύκολη και δωρεάν πρόσβαση, καθώς και οι ποικίλες ανταγωνιστικές λύσεις προβολής και διαφήμισης σε σύγκριση με τα, ακριβά για τις μέρες μας, παραδοσιακά μέσα επικοινωνίας είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα Social Media.

Τα προγράμματα Social Media Marketing εστιάζουν στη δημιουργία περιεχομένου που προσελκύει την προσοχή των χρηστών με τέτοιο τρόπο ώστε να μπουν στη διαδικασία να το μοιραστούν και οι ίδιοι μέσα από δίκτυα, με τις δικές τους επαφές. Άλλωστε, ένα εταιρικό μήνυμα που μεταδίδεται από χρήστη σε χρήστη έχει μεγαλύτερη δύναμη. Εκεί φαίνεται πως βασίστηκαν οι πρώτες εταιρείες που έκαναν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους στα Social Media (Facebook, Twitter, LinkedIn κ.λπ.), αλλά αυτή τη φορά όχι για να επικοινωνήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, αλλά τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) τους.

Το τοπίο στην ΕΚΕ εξελίσσεται σε συνάρτηση με τα Social Media  και οι εταιρείες που θέλουν να είναι καλοί εταιρικοί πολίτες και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των stakeholders, αυτό το γνωρίζουν καλά. Αρκετές (αν όχι πολλές για την ώρα) εταιρείες που εφαρμόζουν στρατηγική ΕΚΕ έρχονται να πρωτοπορήσουν και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα Social Media  τηρώντας τους «βασικούς κανόνες» του μέσου για διαφάνεια, ηθική και καινοτομία.

Θέτοντας ως βασικό στόχο την προβολή, την επικοινωνία αλλά κυρίως την εμπλοκή των stakeholders τους στις δράσεις ΕΚΕ, όλο και περισσότερες εταιρείες επικοινωνούν και διαδίδουν άμεσα τις δράσεις τους μέσα από τα Social Media. Μέσα από τη χρήση τους έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν τους top influencers, να λάβουν feedback και να ξεκινήσουν διάλογο με τα ενδιαφερόμενα κοινά. Ωστόσο δε σταματούν εκεί. Πέρα από τον εναλλακτικό αυτό τρόπο διακίνησης της πληροφορίας, τα Social Media προσφέρουν άπλετο πεδίο δικτυακής δημιουργικότητας. Πρωτότυποι διαγωνισμοί, παιχνίδια γνώσης αλλά και εκστρατείες ενημέρωσης για τον Ετήσιο Κοινωνικό Απολογισμό είναι μερικές μόνο από τις εφαρμογές που επιλέγουν οι εταιρείες να εμπλέξουν τα κοινά τους με έναν ευχάριστο τρόπο. Ειδικά όσον αφορά στο Facebook, αυτό προσφέρει την ιδανική πλατφόρμα για δημιουργικές δράσεις με διαδραστικό χαρακτήρα. Αυτό γίνεται μέσα από τη fun page που έχουν οι εταιρείες στο Facebook, ενώ η τάση θέλει όλο και περισσότερες εταιρείες να δημιουργούν ειδική σελίδα για την ΕΚΕ.

Όμως και άλλα εργαλεία όπως Pinterest, Instagram, YouTube, Vimeo δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να δώσει ανθρώπινο πρόσωπο στις δράσεις ΕΚΕ, ανεβάζοντας οπτικοακουστικό υλικό, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την αληθινή διάσταση των δράσεων.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν εμπράκτως ότι τα Social Media μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο, με προαπαιτούμενο την ορθή χρήση και διαχείρισή τους. Ας μην ξεχνάμε ότι τα Social Media μπορούν να κάνουν την ΕΚΕ ορατή και σε μια περίοδο έντονων οικονομικών αλλά και κοινωνικών προκλήσεων, χωρίς αμφιβολία, Social Media are CSR’s best friend!

H EuroCharity στην προσπάθεια διασύνδεσης της ΕΚΕ με την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών και θέλοντας να δώσει περαιτέρω ώθηση στις ενέργειες των εταιρειών-μελών της έχει δημιουργήσει δική της fun page όπου αναδημοσιεύει νέα της ιστοσελίδας της. Παράλληλα, εστιάζοντας στην αιχμή του νέου ψηφιακού κύματος, προσφέρει στα μέλη της νέες υπηρεσίες προβολής κι επικοινωνίας των δράσεων ΕΚΕ σχεδιάζοντας ειδικές εφαρμογές σε πολλαπλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων: iPhone, Android, Tablet, κλπ. καθώς και ειδικά micro sites. 

To παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στο «DAILY FAX» της Βοussias Communications, την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ