Διαγωνισμός επιχειρηματικότητας από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και το Χ.Α.

Την υποστήριξή τους προς την Ελληνική Επιχειρηματικότητα, ανακοίνωσαν σήμερα το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την έναρξη του 2ου διαγωνισμού «Κάνε την Καινοτομία Πράξη – Make Innovation Work».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα διαγωνισμό Καινοτομίας, για την ανάδειξη και υλοποίηση της καλύτερης εφαρμοσμένης καινοτόμου επιχειρηματικής πρότασης που έχει τη δυναμική να ενισχύσει την Ελληνική Ανταγωνιστικότητα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών το εθιμοτυπικό καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης χτύπησαν οι κ.κ.: Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Διαγωνισμού.

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης δήλωσε: “Το Χρηματιστήριο Αθηνών στηρίζει από φέτος, ως συνδιοργανωτής, το θεσμό του Make Innovation Work, που αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Οι οικονομίες του δυτικού κόσμου στηρίζουν παραδοσιακά ένα κομμάτι της ανάπτυξης τους, μέσω της αξιοποίησης επενδυτικών κεφαλαίων για την υλοποίηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών. Πιστεύουμε ότι τώρα παρά ποτέ, είναι σημαντικό για την οικονομία της χώρας μας να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να στηριχθούν και να μπορέσουν να υλοποιηθούν αξιόλογες επιχειρηματικές ιδέες που υποστηρίζονται από ικανούς ανθρώπους. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, αρκεί να παρουσιάζονται οι επενδυτικές προτάσεις σύμφωνα με τα πρότυπα που η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα αξιολογεί. Το Χρηματιστήριο Αθηνών με την ενεργή συμβολή του, βοηθά στην προβολή επιχειρηματικών ιδεών είτε άμεσα με την προβολή και αξιοποίηση νέων σχετικών αγορών όπως η Ε.ΝΑ., είτε έμμεσα όπως αποδείχθηκε με την επιτυχημένη συμμετοχή των νικητών του 1ου Μake Ιnnovation Work στο Roadshow μας στη Νέα Υόρκη.»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, δήλωσε: «Ο 2ος Διαγωνισμός καινοτομίας είναι η έμπρακτη συνεισφορά του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στην πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση. Αποτελεί την δική μας πρόταση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που προβάλλει την διαφάνεια, την αξιοκρατία και το πνεύμα δημιουργίας. Το Επιμελητήριο θα είναι αρωγός κάθε μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που στηρίζει το όραμα μιας νέας Ελλάδας.»

Η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Διαγωνισμού, επεσήμανε ότι: «O διαγωνισμός Κάνε την Καινοτομία Πράξη – Make Innovation Work, είναι ένας διαγωνισμός διαφορετικός από όλους τους άλλους, διότι οριοθέτησε την απαραίτητη επιχειρηματικότητα, συνδυάζοντας τις νέες, καινοτόμες ιδέες με τα επιχειρηματικά σχέδια. Η επιτυχία του 1ου διαγωνισμού, είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί με ακόμα περισσότερες και καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η καινοτομία μπορεί και πρέπει να γίνει πράξη. Για να υπάρξει επιχειρηματικότητα πρέπει να συνδυαστεί η εκπαίδευση με την καινοτομία, εκμεταλλευόμενη την αιχμή της τεχνολογίας. Επιπλέον η συνδιοργάνωση με το Χρηματιστήριο Αθηνών ανοίγει νέους ορίζοντες για τους νέους επιχειρηματίες, που ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σε μερικούς από τους νικητές του 1ου Make Innovation Work διαγωνισμού. Επομένως οι νικητές του 2ου διαγωνισμού έχουν όμοια όλες τις προϋπόθεσεις για επιτυχία και δημιουργία ανάπτυξης.»

Βασικά Στοιχεία Διαγωνισμού
  • Οι προτάσεις πρέπει να κατατεθούν διαδικτυακά και μόνο από τις 24 Ιουλίου 2013 και ώρα 12.01 έως τις 31 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 23:59 (τοπική ώρα Ελλάδος).
  • Η διάρκεια της αξιολόγησης είναι 5 μήνες. Η τελετή βράβευσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Μάρτιο/ Απρίλιο του 2014.
  • Στόχος του διαγωνισμού “Κάνε την Καινοτομία Πράξη – Make Innovation Work” είναι η αναγνώριση της καλύτερης επιχειρηματικής πρότασης, που μπορεί να υλοποιηθεί στην Ελλάδα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και τζίρο.
  • Υπάρχουν πέντε θεματικές κατηγορίες για την υποβολή προτάσεων: ενέργεια και περιβάλλον, τουρισμός και πολιτισμός, εναλλακτική γεωργία, μεταφορές, logistics και ναυτιλία και υγεία και ευεξία.
  • Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή είναι η ιδέα να αποτελεί πρωτότυπη σύλληψη του συμμετέχοντα, να ακολουθεί του όρους του διαγωνισμού και, σε περίπτωση που διακριθεί, να υλοποιηθεί εντός της Ελλάδας, δημιουργώντας ευκαιρίες ανάπτυξης και θέσεις εργασίας για τη χώρα.
  • Ο νικητής θα βραβευτεί με το ποσό των 45.000 ευρώ και θα έχει πλήρη υποστήριξη και καθοδήγηση για την υλοποίηση της επιχειρηματικής του ιδέας.
Πηγή: capital.gr.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ