Υποτροφίες για την κατεύθυνση «Innovation and Entrepreneurship» του International MBA του ΟΠΑ με την αρωγή των Industry Disruptors και χορηγό την MSD

Ανανεώνεται και αναβαθμίζεται η κατεύθυνση «Innovation and Entrepreneurship» του International MBA με στόχο τη θεωρητική, αλλά και τεχνική κατάρτιση ανθρώπων με καινοτόμες ιδέες και όραμα να επιχειρήσουν, με τη συνδρομή και την υποστήριξη των Industry Disruptors – Game Changers.

Η κατεύθυνση εστιάζει σε όλα τα βασικά μαθήματα που αφορούν δεξιότητες διοίκησης, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, περιλαμβάνοντας θεματολογία για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση μιας επιχείρησης, το διεθνές μάνατζμεντ και τις διαπραγματεύσεις, τη γεωπολιτική και τις επιχειρήσεις κά. Ταυτόχρονα, θέτοντας στο επίκεντρο την πρακτική πτυχή της επιχειρηματικότητας, μέσω καινοτόμων σεμιναριακών δράσεων που αφορούν στην επικοινωνία επιχειρηματικών σχεδίων, τη συγκέντρωση επενδυτικών κεφαλαίων, τον κύκλο ζωής νεοφυών επιχειρήσεων αλλά και την ορθή επιλογή μελών για τη σύσταση μιας νεοφυούς επιχείρησης και την κατοχύρωση πατέντας, το ανανεωμένο πρόγραμμα της κατεύθυνσης καλλιεργεί σε όσους το επιλέγουν όλες τις δεξιότητες που θα χρειαστούν για να μετατρέψουν το προϊόν της έρευνας τους ή την επιχειρηματική τους ιδέα σε μία επιτυχημένη επιχείρηση.

Επιθυμώντας να αναδείξει και να υποστηρίξει ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες και όραμα να επιχειρήσουν, η φαρμακευτική εταιρεία MSD προχωρά στη χορήγηση υποτροφιών σε έως δέκα υποψήφιους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την κατεύθυνση «Innovation and Entrepreneurship» του International MBA. Παράλληλα, με άλλες οριζόντιες ενέργειες υποστήριξης των υποτροφιών, στηρίζει με τα κατάλληλα εφόδια τους δυνητικούς επιχειρηματίες που θα επιλεγούν, ώστε να τολμήσουν και να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας των επιχειρηματικών τους σχεδίων. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Industry Disruptors – Game Changers.

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία επιβραβεύει την ερευνητική καινοτομία και τη σύλληψη πρωτοποριακών και δημιουργικών ιδεών, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνει τον μετασχηματισμό αυτών των ιδεών σε επιχειρηματική δράση. Με δεδομένο ότι η καινοτομία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα υψηλής ανταγωνιστικότητας και επιτυχίας, είναι καθήκον μας και χαρά μας να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τέτοιες δράσεις», δήλωσε ο Καθηγητής Γιώργος Ιωάννου, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η MSD δραστηριοποιείται με γνώμονα την καινοτομία και επενδύει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην εκπαίδευση αναγνωρίζοντας ότι η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα είναι βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη. Ενισχύοντας σταθερά την ελληνική κοινωνία και με θέληση να συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας και την αντιστροφή του υπάρχοντος κλίματος είναι η πρώτη φαρμακευτική εταιρία που χρηματοδοτεί ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. «Με οδηγό την καινοτομία σε κάθε μας εγχείρημα, επενδύουμε στη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας με την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση και η συνεχής κατάρτιση αποτελεί το βασικό στοιχείο της επιτυχίας» δήλωσε ο Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης, Associate Director, Policy & Communications της MSD.

Ο Μιχάλης Στάγκος ιδρυτής των ID – GC δήλωσε: «Ο πυλώνας της εκπαίδευσης αποτελεί θεμέλιο λίθο για τους ID-GC με στόχο την ανάπτυξη εργαλείων για την προαγωγή της μη τυπικής και άτυπης μάθησης. Η συνεργασία με το ΟΠΑ και την MSD για την κατεύθυνση «Innovation and Entrepreneurship»  μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος νεανικής επιχειρηματικότητας το οποίο δύναται να αποτελέσει αρωγό στην επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας».

Οι υπότροφοι, που θα επιλεγούν με βάση το ερευνητικό τους δυναμικό αλλά και τα άλλα κριτήρια εισαγωγής στο μεταπτυχιακό, θα παρακολουθήσουν το Full-time πρόγραμμα του MBA International, του οποίου οι διαλέξεις πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες και θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να συνδυάσουν τις επαγγελματικές ή ερευνητικές τους υποχρεώσεις με τις σπουδές τους. Επίσης, στο πλαίσιο του Immersion Project του προγράμματος, θα δημιουργήσουν το επιχειρηματικό πλάνο για τη σύσταση και ανάπτυξη της επιχείρησής τους, η οποία θα αξιοποιεί το αποτέλεσμα της ερευνητικής τους δραστηριότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση, μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ως την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 στη γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MBA International (Ευελπίδων 47Α & Λευκάδος 33, 11362, Αθήνα, 8ος όροφος, γραφείο 805), με την ένδειξη «Καινοτομία – ΙD». 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την Iστοσελίδα του ΜΒΑ International στη διεύθυνση www.imba.aueb.gr και να επικοινωνούν με τη γραμματεία του προγράμματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση imba@aueb.gr.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ