3η Ενέργεια COSMOTE – Στηρίζουμε τις Ακριτικές Περιοχές (Πρέσπε

Tο όνειρο της Σόνιας, “Θα έδινα τα πάντα για να ομορφύνω την καθημερινότητά μας στις Πρέσπες, είναι το λιγότερο που αξίζει σε ένα τόσο όμορφο τόπο», έκανε την COSMOTE, σε συνεργασία με την OgilvyAction, να ξεκινήσει το ταξίδι της στην ακριτική περιοχή των Πρεσπών.

Με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου, παραχωρήθηκαν στην COSMOTE το Πατουλίδειο Γήπεδο και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λαιμού Πρεσπών. Και στα δύο κτίρια, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αναστήλωσης και ανακαίνισης, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν δράσεις και υπηρεσίες, που θα καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για άθληση, αλλά και πολιτισμό.

H OgilvyAction, ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση, το συντονισμό και την υλοποίηση του συνολικού έργου καθώς και των εγκαινίων.

Το Πατουλίδειο γήπεδο ανακαινίστηκε & εξοπλίστηκε πλήρως για να μπορεί να φιλοξενεί κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα των Πρεσπών! Πιο συγκεκριμένα: Εξασφαλίστηκε η θέρμανση του με εργασίες θερμομόνωσης και με την αγορά νέου λέβητα. Τοποθετήθηκε νέος τάπητας με διαγραμμίσεις για γήπεδο μπάσκετ & βόλεϊ. Εγκαταστάθηκε σύστημα video-προβολών. Τοποθετήθηκε νέος ηλεκτρονικός πίνακας αποτελεσμάτων. Κατασκευάστηκε μία ειδική λυόμενη εξέδρα.

Στη Βιβλιοθήκη Λαιμού, ο χώρος αναδιαμορφώθηκε από την αρχή, καθώς αποτελεί καθημερινά, ζωτικό σημείο συνάντησης των κατοίκων, μικρών και μεγάλων. Έγινε θερμομόνωση και ο χώρος ενισχύθηκε με θερμοπομπούς. Κατασκευάστηκε ένα νέο μεταλλικό πατάρι, το οποίο αύξησε τον ωφέλιμο λειτουργικό χώρο. Δημιουργήθηκε μία πλήρως εξοπλισμένη «παιδική γωνιά» με βιβλία και παιχνίδια. Τοποθετήθηκαν Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές με Δωρεάν πρόσβαση στο internet. Εγκαταστάθηκε πλήρης εξοπλισμός για προβολές κινηματογραφικών ταινιών.

Στις 24/02 έγινε η παράδοση των έργων στο Δήμο Πρεσπών και με την ευκαιρία των εγκαινίων, διοργανώθηκαν από την OgilvyAction μια σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες για τους κατοίκους. Συγκεκριμένα, κατά τις πρωινές ώρες στη βιβλιοθήκη πραγματοποιήθηκαν: Δημιουργικό Εργαστήρι ζωγραφικής σε βότσαλα. Εργαστήρι ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αφήγηση παραμυθιού για μικρά παιδιά (ηλικίας έως 9 ετών). Αργότερα το μεσημέρι, στο Πατουλείδιο Αθλητικό κέντρο η ομάδα Shooters Πρεσπών εγκαινίασε το νέο γήπεδο και ορχήστρα με παιδιά των Πρεσπών έπαιξαν μουσική για όλους.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ