Διεθνής Διάκριση Καινοτομίας για το MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το MBA International Program (i-MBA) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατέκτησε το Βραβείο Καινοτομίας 2013 (MBA Innovation Award 2013) του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης Association of MBAs’ (ΑΜΒΑ) για το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών σε προηγμένες ηλεκτρονικές δεξιότητες (e-skills curriculum) που προσφέρει στους φοιτητές του. Όπως δήλωσε ο Andrew Main Wilson, Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΜΒΑ “Εντόπισαν ένα ξεκάθαρο κενό στα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται από τα ΜΒΑ, το οποίο σχετίζεται με το ηλεκτρονικό marketing, την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα και τις ηλεκτρονικές δεξιότητες – θέματα που θα αποτελέσουν βασικούς μοχλούς επιτυχίας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων την επόμενη δεκαετία”.

Ακόμη πρόσθεσε ότι “Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο και το online marketing είναι χώροι που θα γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επέδειξε, με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA International και το πρωτοπόρο πρόγραμμα σπουδών του σε ηλεκτρονικές δεξιότητες ότι είναι καινοτόμο, δημιουργικό και χαρακτηρίζεται από πρωτοποριακή σκέψη”.

Όπως αναφέρεται και στο επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο οργανισμός, το ΜΒΑ International συνδυάζει την υψηλότερη θεωρητική και πρακτική γνώση, τις παραδοσιακές αρχές των ΜΒΑ με τις ηλεκτρονικές δεξιότητες και κατέκτησε το συγκεκριμένο βραβείο ανταγωνιζόμενο τα καλύτερα πιστοποιημένα προγράμματα ΜΒΑ απ’ όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το AMBA χορηγεί πιστοποίηση μόλις στο 1% των προγραμμάτων ΜΒΑ παγκοσμίως και αριθμεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 700 πιστοποιημένα προγράμματα 202 σχολών διοίκησης επιχειρήσεων σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο διεθνής οργανισμός ανακοίνωσε τους νικητές των βραβείων στο Annual Awards and Gala Dinner που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 6 Νοεμβρίου 2013. Η επιλογή των νικητών έγινε από ένα πάνελ εξεχουσών προσωπικοτήτων που αξιολόγησαν όλες τις υποψηφιότητες και αποτελούνταν από τον Sir Paul Judge, Πρόεδρο του Association of MBAs, τον Peter Lacy, Managing Director, Accenture Sustainability Services APAC and China, και τον Filipe Santos, Αναπλ. Καθηγητή Επιχειρηματικότητας και Διευθυντή του Rudolf and Valeria Maag INSEAD Centre for Entrepreneurship (ICE), του Πανεπιστημίου INSEAD, το οποίο κατέκτησε το ίδιο βραβείο το 2012. Στις υπόλοιπες κατηγορίες νικητές αναδείχθηκαν ο Olebogeng Glad Dibetso, απόφοιτος ΜΒΑ του Gordon Institute of Business Science του University of Pretoria, ο οποίος κατέκτησε το βραβείο του Φοιτητή ΜΒΑ της χρονιάς (MBA Student of the Year Award) and ο Simo Dragicevic, απόφοιτος MBA του Cass Business School του City University London, που κατέκτησε το βραβείο για το καλύτερο επιχειρηματικό εγχείρημα (MBA Entrepreneurial Venture Award).

Αποδεχόμενος το βραβείο, ο Διευθυντής του ΜΒΑ International, Καθηγητής Γιώργος Ιωάννου, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και δήλωσε ότι “Σε μια περίοδο που το ζήτημα της απασχολησιμότητας είναι εξέχουσας σημασίας, αυτή η πρωτοβουλία συνδυάζει την καινοτομία στο περιεχόμενο των μαθημάτων με τις πιο ευέλικτες μεθόδους διδασκαλίας και επικεντρώνεται σε θέματα που έχουν μεγάλη ζήτηση στον χώρο των επιχειρήσεων. Έτσι, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς η εκπαίδευση μπορεί να εξελίσσεται παράλληλα με ό,τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας και να ανταποκρίνεται στην ανάγκη για καταρτισμένους επαγγελματίες που έχουν τα εφόδια για να αντεπεξέρχονται αποτελεσματικά στη συνεχώς μεταβαλλόμενη και απαιτητική επιχειρησιακή πραγματικότητα».

Αυτό το καινοτόμο συστατικό του i-ΜΒΑ εντάχθηκε στο πρόγραμμα σπουδών του μεταπτυχιακού τον Σεπτέμβριο του 2012 και συμβαδίζει με τις πιο σύγχρονες τάσεις στον χώρο της εκπαίδευσης στελεχών. Προσφέρεται 100% on-line και δημιουργεί αξία στους φοιτητές του προγράμματος, προετοιμάζοντάς τους για περισσότερα από 20 νέα επαγγέλματα της Ψηφιακής Οικονομίας, ενώ παράλληλα ενισχύει τις ηλεκτρονικές δεξιότητές τους, ώστε να μπορούν να προωθούν τις επιχειρήσεις τους on-line.

Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε μαθήματα Search Engine Optimization (SEO), Web Analytics, Pay-per-Click, Social Media, Conversion Optimization, και Mobile Marketing μέσω καινοτόμων eLearning συστημάτων, ενώ παράλληλα αλληλεπιδρούν με καθηγητές και άλλους φοιτητές και παρακολουθούν workshop με τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχημένης σύμπραξης ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος με τον χώρο των επιχειρήσεων. Σχεδιάστηκε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA International σε συνεργασία με τη Market Motive, την κορυφαία εταιρεία εκπαίδευσης σε θέματα eBusiness και on-line marketing στις ΗΠΑ, και το eskills-center.eu, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Γκεζερλή, e-consultant και απόφοιτο του MBA International. Τα μαθήματα επίσης υποστηρίζουν τρεις διεθνώς αναγνωρισμένοι Έλληνες καθηγητές σε θέματα eBusiness και μέλη του διδακτικού προσωπικού του ΟΠΑ, η Επίκ. Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη, ο Επίκ. Καθηγητής Γιώργος Λεκάκος και ο Επίκ. Καθηγητής Γιάννης Μούρτος. Και οι τρεις είναι μέλη του ερευνητικού εργαστηρίου ELTRUN, του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, που αποτελεί ένα τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα εργαστήρια ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη με περισσότερους από 25 ερευνητές και συνεργάτες.

Το πλήρες δελτίο τύπου του ΑΜΒΑ είναι διαθέσιμο εδώ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ