Ο Ιάσων υποδέχεται τα παιδιά στην αίθουσα αναμονής

Οι μικροί ασθενείς στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, έχουν μια αναπάντεχη συνάντηση! Τα υποδέχεται, τα διασκεδάζει και τα «απασχολεί» ο Ιάσων, το πανέξυπνο… ρομπότ του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ.

Πρόκειται για Ρομπότ Virtual Presence (τηλεπαρουσίας) το οποίο κινείται, μιλάει, τραγουδά, προβάλλει εικόνες και ταινίες και επικοινωνεί μέσω του ασύρματου δικτύου του νοσοκομείου με το διαδίκτυο. Ο Ιάσωνας φέρει κάμερα, μικρόφωνα, αισθητήρες σε μία ελαφριά, μηχανοκίνητη, κομψή, τηλεκατευθυνόμενη πλατφόρμα και φυσικά μπορεί να δει πάνω-κάτω και γύρω του και μετακινείται απαλά γύρω από στενούς χώρους, γύρω από το δωμάτιο ενώ μπορεί να ακολουθήσει έναν άτομο μέσα στο Νοσοκομείο. Εφόσον χρειάζεται μπορεί να «συνδέει» με ήχο και εικόνα τα παιδιά που είναι στο νοσοκομείο με γονείς ή και με κάποιον φίλο που είναι μακριά και φυσικά τον χειριστή από το νοσοκομείο οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να μετακινούν τον Ιάσωνα που ακολουθεί τον μικρό ασθενή.

Ο Ιάσωνας στο εξοπλισμένο με Wi-Fi κτίριο στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ μπορεί να οδηγήσει τον επισκέπτη σαν να ήταν εκεί αυτοπροσώπως:
  • Να πάει στο κρεβάτι του ασθενή
  • Να πάει στο αγαπημένο πρόσωπο που παίζει 
  • Να το ακολουθήσει στον διάδρομο του Νοσοκομείου 
  • Να επικοινωνήσει με το νοσηλευτικό προσωπικό που παρέχει τη φροντίδα
  • Να συζητήσει με τους θεράποντες ιατρούς
Νοσοκομειακές και κλινικές μελέτες δείχνουν ότι η συμμετοχή της οικογένειας και του φιλικού περιβάλλοντος στη φροντίδα του παιδιού αλλά και η καλή διάθεση του ασθενούς βοηθά στη ταχύτερη ίαση και ο Ιάσωνας, συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή. Η παρουσία του Ιάσωνα στο «επιτελείο» του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ ενισχύει την σταθερή προσπάθεια του νοσοκομείου για προσφορά υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου.
 
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ