Απάντηση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

 «Η ίδια η αγορά αποδεικνύει την υγιή της ανάπτυξη», αναφέρει χαρακτηριστικά

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς εισήγησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία «είχε υιοθετήσει και υλοποιούσε ενιαία, μακρόχρονη και στοχευμένη πολιτική για τον αποκλεισμό και περιορισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης των ανταγωνιστών της». Η σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ωστόσο η απόφαση για την ύπαρξη ή όχι παραβάσεων θα ληφθεί από την ολομέλεια της Επιτροπής, η πρώτη συνεδρίαση της οποίας προγραμματίζεται για τις 20 Φεβρουαρίου.

Στην ανακοίνωσή της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επισημαίνει ότι δυσκολεύεται να αντιληφθεί τους ισχυρισμούς της Επιτροπής, δεδομένου ότι η ίδια η αγορά προσφέρει αδιάσειστα στοιχεία για την υγιή της ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει: «Η ελληνική αγορά μπίρας είναι άκρως ανταγωνιστική και αριθμεί πολλές εταιρείες αλλά και προϊόντα που ξεκίνησαν τη δραστηριοποίησή τους την τελευταία δεκαετία. Ο αριθμός των εταιρειών που παράγουν και εμπορεύονται προϊόντα μπίρας αυξήθηκε από 5 το 2000 σε πάνω από 20 σήμερα. Οι νέες εταιρείες στην αγορά έχουν, σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις, αναπτυχθεί με επιτυχία και αποκτούν αυξανόμενα μερίδια αγοράς. Σήμερα πάνω από 100 διαφορετικές ετικέτες μπίρας διακινούνται από 1.300 ανεξάρτητους χονδρεμπόρους και διατίθενται στους έλληνες καταναλωτές σε όλη την επικράτεια μέσα από σημεία λιανικής πώλησης που υπερβαίνουν τις 100.000». Η εταιρεία κάνει επίσης εκτενή αναφορά στη δραστηριότητα και στις επενδύσεις της στην Ελληνική αγορά, στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και στις θέσεις εργασίας που προσφέρει. Η ανακοίνωσή της καταλήγει: «Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα εξετάσει ενδελεχώς όλους τους ισχυρισμούς που αναφέρονται στην εισήγηση, θεωρώντας, πάντως, ότι τα συμπεράσματα δεν αποτιμούν σωστά την πολιτική και τους στόχους της εταιρείας που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση προσβλέπουμε με εμπιστοσύνη στα επόμενα στάδια της διαδικασίας και είμαστε πεπεισμένοι ότι τελικώς θα αποκατασταθεί η ορθή εικόνα της εταιρίας και της υγιούς εξέλιξης της αγοράς».

Πηγή: Daily Fax

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ