Η νέα σειρά SmartStruxure Lite της Schneider Electric

Η νέα αυτή σειρά έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύπτει τις ανάγκες κτιρίων μικρής και μεσαίας επιφάνειας και περιλαμβάνει ειδικά εργαλεία, τα οποία βοηθούν να επιτευχθεί η βέλτιστη λειτουργία των εγκαταστάσεων, εξοικονομώντας ενέργεια και μειώνοντας τα αντίστοιχα κόστη.

Η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, παρουσίασε το SmartStruxure Lite, ένα νέο σύστημα iBMS το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για κτίρια μικρού και μεσαίου μεγέθους. Πρόκειται για μια νέα και οικονομική λύση υψηλής απόδοσης που έρχεται να προστεθεί στη σουίτα SmartStruxure™ με στόχο να καλύψει τις ανάγκες εγκαταστάσεων οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 10.000 τ.μ., όπως εμπορικά καταστήματα, γραφεία, ξενοδοχεία, σχολεία και νοσοκομεία.

Tο SmartStruxure Lite είναι ένα ανοικτό σύστημα με εύχρηστο περιβάλλον εργασίας κάτω από το οποίο μπορεί να ενσωματωθεί η διαχείριση συστημάτων HVAC, φωτισμού, ενέργειας κλπ. Η συγκεκριμένη λύση επιτρέπει στους διαχειριστές κτιριακών εγκαταστάσεων να αυξήσουν σε μικρό διάστημα την ενεργειακή απόδοση νέων ή παλαιότερων κτιρίων, κάνοντας ταυτόχρονα πιο άνετη και ευχάριστη την παραμονή όσων βρίσκονται στο εσωτερικό τους. Χάρη στο λογισμικό StruxureWare™ Building Expert, το οποίο τρέχει μέσω web interface και χωρίς να απαιτείται η αγορά ειδικής άδειας για τη χρησιμοποίηση του, η λύση SmartStruxure Lite δίνει τη δυνατότητα να προγραμματιστεί η αυτόματη εκτέλεση διαφόρων διαδικασιών διαχείρισης και ελέγχου. Η μείωση του συνολικού κόστους λειτουργίας, αλλά και η δυνατότητα ενοποίησης και ασύρματης πρόσβασης στα υπόλοιπα συστήματα διαχείρισης ενός κτιρίου, επιτρέπουν τη γρήγορη απόσβεση της επένδυσης στη λύση SmartStruxure Lite, ακόμη και στην περίπτωση εγκαταστάσεων με μικρή ή μεσαία επιφάνεια.

«Παραδοσιακά, τα συστήματα διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων (BMS) έχουν σχεδιαστεί για μεγαλύτερα κτίρια και προσφέρουν λειτουργίες που δεν μπορούν ή δεν συμφέρει να χρησιμοποιηθούν σε εγκαταστάσεις μικρής ή μεσαίας επιφάνειας,» αναφέρει ο κ. Frederick Morency, Vice President, Small Building Systems της Schneider Electric. «Το SmartStruxure Lite της Schneider Electric είναι μια λύση η οποία έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στην αγορά των συστημάτων BMS, ενθαρρύνοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να πετύχουν καλύτερο έλεγχο του κόστους λειτουργίας τους, αξιοποιώντας τα εργαλεία και τα δεδομένα που διαθέτουν προκειμένου να δημιουργήσουν ένα προσιτό, εύχρηστο και  αποτελεσματικό μοντέλο για τη διαχείρισης των κτιρίων τους».

Βασισμένη σε ανοικτά πρότυπα, η λύση SmartStruxure Lite αξιοποιεί τα EcoStruxure™ Web Services (EWS), BACnet® IP, και oBIX™, ώστε να ενοποιήσει τη διαχείριση παλιών και νεότερων κτιρίων εύκολα και απλά. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ενοποίησης, το SmartStruxure Lite δίνει τη δυνατότητα της  ασύρματης διαχείρισης και στο SmartStruxure, το μεγαλύτερο iBMS της Schneider Electric, το οποίο καλύπτει ακόμη και τις πιο σύνθετες ανάγκες μεγάλων εμπορικών κτιρίων με επιφάνεια πάνω από 10.000τ.μ.

Το γεγονός ότι το SmartStruxure Lite είναι συμβατό με ανοικτά πρότυπα δίνει επίσης τη δυνατότητα σταδιακής υλοποίησης νέων τεχνολογικών λύσεων, γεγονός που διασφαλίζει τη συνεχή βελτίωση των εγκαταστάσεων, με λύσεις οι οποίες έχουν διάρκεια στο χρόνο («future-proof»).

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο που μπορεί το SmartStruxure Lite να βοηθήσει μια μικρομεσαία επιχείρηση να δημιουργήσει ένα πιο αποτελεσματικό και βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, μπορείτε να επισκεφθείτε την αρχική σελίδα του SmartStruxure Lite.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ