Νέα σειρά ελεγκτών SE8000 για ζωνικές εφαρμογές κλιματισμού

Χάρη στον έξυπνο και ευέλικτο σχεδιασμό της, η νέα σειρά ενσωματώνει θερμοστάτη και προγραμματιζόμενο ελεγκτή σε μία μονάδα

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός σε θέματα ενεργειακής διαχείρισης, παρουσίασε τη νέα σειρά ελεγκτών (room controllers) SE8000, μια λύση που καταφέρνει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό καθώς ενσωματώνει σε μια συσκευή το θερμοστάτη/αισθητήρα θερμοκρασίας, αλλά και τον προγραμματιζόμενο ελεγκτή ζώνης. Από σχεδιαστικής πλευράς, οι ελεγκτές της σειράς SE8000 είναι κομψοί και μπορούν να συνδυαστούν με πολλές προσόψεις, ώστε να ταιριάζουν σε χώρους διαφορετικής αισθητικής, όπως κατοικίες, γραφεία, καταστήματα, σχολεία, ξενοδοχεία. Οι ελεγκτές SE8000 προσφέρουν την άνεση και τη λειτουργικότητα ενός συστήματος DDC [Direct Digital Control], όμως το επιτυγχάνουν με μία μονάδα μικρών διαστάσεων που μπορεί να εγκατασταθεί πολύ εύκολα. Για μεγάλες εγκαταστάσεις, οι ελεγκτές SE8000 μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, ώστε να βελτιστοποιούν την κατανάλωση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού (HVAC) και κατά συνέπεια να συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού κόστους λειτουργίας.

Σχεδιασμένοι με στόχο να καλύπτουν τις ανάγκες ιδιοκτητών και διαχειριστών κτιριακών εγκαταστάσεων διαφορετικών χρήσεων, οι ελεγκτές της σειράς SE8000 μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα και γρήγορα, ακόμη και σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις, με χαμηλό κόστος και μικρό χρόνο απόσβεσης (ROI). Ειδικότερα για κτίρια εμπορικής χρήσης, οι νέοι ελεγκτές SE8000 δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ή τους ενοικιαστές του χώρου να προβάλλουν στην οθόνη της συσκευής μία φωτογραφία, το λογότυπό τους ή ένα δυναμικό διαφημιστικό μήνυμα.

Η δυνατότητα επιλογής οθόνης σε πέντε διαφορετικά χρώματα, σε συνδυασμό με τα δύο διαφορετικά πλαίσια και τις 10 επιλογές προσόψεων, δίνει την απαραίτητη ευελιξία, επιτρέποντας την προσαρμογή σε οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης. Οι ελεγκτές της σειράς SE8000 είναι εξοπλισμένοι με προηγμένες τεχνολογίες ελέγχου, ειδικά σχεδιασμένες για κάθε εφαρμογή, σύστημα alarm monitoring, ρυθμιστή υγρασίας και αισθητήρα ανίχνευσης ανθρώπινης παρουσίας (προαιρετικά), υποστήριξη σε πολλές γλώσσες, οθόνη αφής και τέλος προαιρετικό αισθητήρα παρουσίας που θέτει τον ελεγκτή εκτός λειτουργίας όταν δεν υπάρχει κανείς εντός της ζώνης ελέγχου.

«Με τη νέα σειρά ελεγκτών SE8000 προσφέρουμε στους πελάτες την πιο προηγμένη τεχνολογία ελέγχου, ενσωματωμένη σε μια έξυπνη, κομψή και εύκολη στην εγκατάσταση μονάδα,» δηλώνει ο κ. Frederick Morency, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Small Building Systems στη Schneider Electric. «Οι ελεγκτές μπορούν να προστεθούν χωρίς πρόβλημα σε υπάρχοντα συστήματα HVAC και συστήματα διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων, εξασφαλίζοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, καλύτερη λειτουργία και σύντομη απόσβεση της δαπάνης».

Η εγκατάσταση και η αρχική ρύθμιση είναι μια διαδικασία απλή και γρήγορη, ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή όχληση στους χρήστες και τους υπεύθυνους λειτουργίας του χώρου. Οι ελεγκτές SE8000 μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα στα περισσότερα συστήματα BMS, όπως τα  SmartStruxureTM και SmartStruxure Lite της Schneider Electric. Υπάρχει επιλογή ενσύρματης ή ασύρματης επικοινωνίας με το δίκτυο του συστήματος BMS γεγονός που τους καθιστά ιδανικούς τόσο για νέες, όσο και για υφιστάμενες κατασκευές.

Τέλος, τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν και κάποια μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για συγκεκριμένες εφαρμογές. π.χ. για τον έλεγχο fan coils, αντλιών θερμότητας, συστημάτων κλιματισμού και εξαερισμού. Οι μονάδες αυτές διαθέτουν προ-εγκατεστημένα προγράμματα ελέγχου και λειτουργίας τα οποία μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα των συστημάτων και δίνουν τη δυνατότητα εύκολης ρύθμισης, ανάλογα με τις κλιματολογικές ανάγκες κάθε χώρου. Οι ελεγκτές SE8000 υποστηρίζουν ανοικτά πρωτόκολλα, όπως τα BACnet® MS/TP και ασύρματα ZigBee Pro®, ώστε να μπορούν να ενσωματώνονται σε συστήματα άλλων κατασκευαστών και να εξασφαλίζουν τη μελλοντική αξία της επένδυσης («future-proof»).  

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους ελεγκτές ζώνης SE8000 και τις εφαρμογές τους, μπορείτε να επισκεφθείτε το website μας πατώντας εδώ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ