Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και όμιλος Novartis «συν+εργαστήκαμε» για να προσφέρουμε είδη πρώτης ανάγκης & χαμόγελα

Την Παρασκευή, 30 Μαΐου το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Ιλίου, μετά από πρωτοβουλία του Ομίλου Novartis, στo πλαίσιο της δράσης «Συν+εργαζόμαστε», υποδέχτηκε στις δομές του εργαζομένους του Ομίλου, που εργάστηκαν εθελοντικά στις λειτουργικές και αισθητικές παρεμβάσεις στους χώρους, ενώ παράλληλα βοήθησαν στην προετοιμασία των γευμάτων του Συσσιτίου. Τα 40 στελέχη που έφτασαν στις δομές από νωρίς το πρωί, έφεραν μαζί τους εκτός από πλατιά χαμόγελα και καλή διάθεση, τσάντες γεμάτες τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα, τα οποία προσέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο Κοινωνικό Συσσίτιο και στο Κοινωνικό Φαρμακείο για την περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Η Πρόεδρος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» κα. Κερασόγλου Μαρία,  που λειτουργεί σε σύμπραξη με το Δήμο Ιλίου το πρόγραμμα «Ίλιον-Στήριξη», παρουσίασε το έργο της δομής και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους εθελοντές για την παρουσία τους. Εκπρόσωπος του Ομίλου Novartis χαιρέτισε με τη σειρά του την πρωτοβουλία και στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι, ανά ομάδες, ανέλαβαν εργασίες σε κάθε δομή ξεχωριστά. Βούρτσες, πινέλα, χρώματα και άλλα εργαλεία μπήκαν στη σειρά για να ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες δράσεις.

Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο οι εργασίες προσανατολίστηκαν κυρίως στην τακτοποίηση των ρούχων και της αποθήκης τροφίμων, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν επιπλέον ραφιέρες για την αποθήκευση και άλλων προϊόντων. Στο Συσσίτιο οι εργασίες ήταν πυρετώδεις, αφού οι εργαζόμενοι της δομής μαζί με τους εθελοντές ανέλαβαν την προετοιμασία ενός πλούσιου γεύματος barbeque για τους ωφελουμένους, που δόθηκε μαζί με το προκαθορισμένο καθημερινό γεύμα. Το κρέας και οι πίτες μπήκαν στη σχάρα της ψησταριάς μας από νωρίς το πρωί, ενώ και μέσα στην κουζίνα, οι προετοιμασίες για τα συνοδευτικά (σαλάτες και τζατζίκι) ξεκίνησαν από νωρίς.

Οι εθελοντές δεν περιορίστηκαν μόνο σε πρακτικές εργασίες καθώς με πολλή διάθεση και φαντασία έβαλαν τις εικαστικές τους πινελιές στο χώρο του Παντοπωλείου και του Συσσιτίου, δημιουργώντας έναν χρήσιμο μαυροπίνακα, αλλά και τοποθετώντας κορνίζες και αυτοκόλλητα στένσιλ στους τοίχους.

Εκτός από τις εργασίες εντός των δομών, οι εθελοντές με πολύ κέφι και όρεξη ασχολήθηκαν με την αναδόμηση του εξωτερικού περιβάλλοντα χώρου: έβαψαν τους τοίχους και την πρόσοψη των δομών και φύτεψαν πολύχρωμα λουλούδια στις ζαρντινιέρες, υπό την καθοδήγηση της εθελόντριας του περιβαλλοντικού προγράμματος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» «Στο βάθος κήπος». Επίσης, ένα παγκάκι αυλής προστέθηκε για την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

Μετά το πέρας των εργασιών, ευχαριστήσαμε θερμά τα στελέχη του Ομίλου Novartis, δίνοντας ως ευχαριστήριο δωράκι σε κάθε εργαζόμενο ένα μικρό γλαστράκι, ενώ από κοινού δεσμευτήκαμε για μια εκ νέου συνεργασία στο άμεσο μέλλον.

Ευχαριστούμε και πάλι τους εθελοντές εργαζόμενους ξεχωριστά για την όμορφη πρωτοβουλία και για την τόσο ευχάριστη για όλους μας δράση!

Όλοι εμείς, οι άνθρωποι της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και του Ομίλου Novartis, μπορούμε να «Συν+εργαζόμαστε» για να προσφέρουμε πάντα Χαμόγελα!












<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ