8 μέλη της Global Sustain διακρίθηκαν με βάση τον εθνικό δείκτη εταιρικής ευθύνης

H Global Sustain με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι 8 εταιρείες μέλη της διακρίθηκαν με βάση τον εθνικό δείκτη εταιρικής ευθύνης, CR Index 2013.

Συγκεκριμένα: 


Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute) βράβευσε, για 6η συνεχή χρονιά, τις κοινωνικά και περιβαλλοντικά περισσότερο υπεύθυνες εταιρείες για το 2013, σύμφωνα µε τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, και ώρα 7:30 μ.μ., κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, παρουσιάστηκαν οι εταιρείες που διακρίθηκαν βάσει της αξιολόγησης CR Index 2013 για την προσήλωσή τους στην εφαρμογή σημαντικών δράσεων Εταιρικής Ευθύνης. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων, καθώς και εκπρόσωποι των media.
 
Χορηγοί επικοινωνίας της τελετής βράβευσης CR Index 2013 είναι η εφημερίδα Καθημερινή, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και ο Εκδοτικός Οργανισμός Direction, ενώ την εκδήλωση υποστηρίζουν το PRC Group/The Management House, το Centre for Sustainability & Excellence, η Advocate/Burson-Marsteller και το ICAP Group.

Τι είναι το CR Index 

Το CR Index (Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης) αναπτύχθηκε από το Business in the Community το 2002, σε συνεργασία με αναλυτές του City of London και εκπροσώπους επιχειρήσεων, μέσω μιας σειράς διαβουλεύσεων και εργαστηρίων στα οποία συμμετείχαν περισσότερες από 80 εταιρείες, καθώς και άλλα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη. Ο Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης είναι το πιο αναγνωρισμένο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης των εταιρειών ως προς τις επιδόσεις τους σε θέματα ΕΚΕ, με βάση διεθνή κριτήρια. 

Στην Ελλάδα, το CR Index αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, σε συνεργασία με το BITC. Πρωταρχικός στόχος του Ινστιτούτου είναι να παρέχει στις ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους σε θέματα ΕΚΕ, για την καλύτερη ενσωμάτωσή της στη στρατηγική και την πρακτική τους. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Ινστιτούτο και τη δράση του: http://www.cri.org.gr.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ