Έρευνα για τη δημιουργικότητα στις Ελληνικές επιχειρήσεις

Η SARGIA Partners, στo πλαίσιο του 3ου Leadership Seminar που πρόκειται να διεξαχθεί την Πέμπτη 19 Ιουνίου, 2014, διενήργησε τον περασμένο Μάιο εξειδικευμένη Έρευνα με θέμα τη Δημιουργικότητα στις Ελληνικές Επιχειρήσεις. Στην Έρευνα συμμετείχαν 252 ανώτατα και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά, συμπεριλαμβανομένων CEOs, Γενικών Διευθυντών, Υπεύθυνων Ανθρώπινου Δυναμικού, Πωλήσεων, Marketing και Οικονομικών.

Τα αποτελέσματα της Έρευνας δείχνουν πως δεν είναι ξεκάθαρα τα μεγάλα πλεονεκτήματα της «δημιουργικότητας» και πώς μπορεί να επηρεάσει θετικά την επαγγελματική και προσωπική μας ζωή. Σε ερώτηση που καλεί τους συμμετέχοντες να απαντήσουν γιατί πιστεύουν ότι χρειάζονται τη δημιουργικότητα, η πλειοψηφία απάντησε ότι τη θεωρούν ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την επιχείρησή τους, η οποία θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και την επιβίωσή της. Όταν ρωτήθηκαν κατά πόσο είναι πρωτοποριακοί στη δουλειά τους, απάντησαν σε συντριπτική πλειοψηφία ότι χρησιμοποιούν ένα μείγμα ιδεών από διαφορετικά πεδία και προσαρμόζουν ανάλογα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Ένα από τα σημαντικά αποτελέσματα της Έρευνας είναι και οι απαντήσεις που δόθηκαν από τα στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή, σχετικά με το πώς εμπνέονται δημιουργικά. Περισσότεροι από τους μισούς απάντησαν ότι πηγή έμπνευσης αποτελεί η συζήτηση με την ομάδα όπου μοιράζονται τις ιδέες τους (team brainstorming), αλλά και το άμεσο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.

Η Έρευνα και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν και θα σχολιαστούν στο Σεμινάριο Ηγεσίας με θέμα: «Wake Up your Creative Mind!-Ξυπνήστε τη Δημιουργικότητά σας!» που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου 2014, στο BALUX Privé στη Γλυφάδα. Η SARGIA Partners, προκειμένου να συμβάλλει στην αναζήτηση τρόπων που θα ενισχύσουν τη Δημιουργικότητα, πραγματοποιεί το Σεμινάριο Ηγεσίας το οποίο θα είναι ένα βιωματικό workshop με στόχο να δώσει απαντήσεις και τρόπους ώστε να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να πάρουν το ρίσκο και να ακολουθήσουν αυτό που ακόμα δεν έχουν σκεφθεί.

Παρακαλώ όπως βρείτε παρακάτω συνημμένη τη μελέτη.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ