Μήνας πολιτισμού και εικαστικών τεχνών ο Ιούνιος

Ένα ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα διοργάνωσε το μήνα Ιούνιο ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Η εξαιρετική μουσικοθεατρική εκδήλωση ΠΑΘΟΣ που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Στρογγυλού Λυκείου-Γυμνασίου της πόλης μας στις 22 Ιουνίου συγκίνησε ιδιαίτερα αφού επρόκειτο για μια μαγική συνάντηση της μουσικής με το θέατρο με τη μουσική σύνθεση πάνω σε στίχους κορυφαίων της παγκόσμιας λογοτεχνίας όπως ο William Shakespeare, Alessandro Barocco, Federico Garcia Lorca, Tennesse Williams, Anton Chekhov, ο Αισχύλος και ο Ευριπίδης και άλλοι κορυφαίοι συγγραφείς. Δύο ηθοποιοί η Αθηνά Μαξίμου και ο Θανάσης Σαράντος μαζί με τη λαϊκή τραγουδίστρια Αντωνία Καλογήρου και τη σκηνοθετική ματιά του Μένου Δελιοτζάκη ταξίδεψαν το κοινό στην ιστορία του θεάτρου και της Μουσικής.

Λίγο νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό φεστιβάλ Άστυ & Λαϊκή Παράδοση. Ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου μας για 2η συνεχόμενη χρονιά υποστήριξε τους εθνικοτοπικούς συλλόγους των Αρκάδων, των Μυτιληναίων και των Ηπειρωτών προκειμένου να παρουσιάσουν χορούς, έθιμα και γευστικές παραδόσεις των περιοχών τους. 

Τα εικαστικά εργαστήρια, το Ωδείο, το Εργαστήριο ζωγραφικής και το Τμήμα χορού του Δήμου μας και οι μαθητές τους έπειτα από μια πολύ επιτυχημένη χρονιά παρουσίασαν μέσα στον Ιούνιο τη φετινή καλλιτεχνική τους εμπειρία.

Το Ωδείο διοργάνωσε τη θερινή Μουσική Εκδήλωση των μαθητών του, ενώ το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Δήμου μας πραγματοποίησε την 1η Ομαδική έκθεση ζωγραφικής των μαθητών στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, ευελπιστώντας να καταστεί στο εξής ένας νέος θεσμός της πόλης.

Τέλος, το τμήμα χορού παρουσίασε την ξεχωριστή παράσταση «Χορός ποιητής ονείρων» στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη. 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ