Άρθρο του Μιχάλη Σπανού στο Daily Fax

Για 3η συνεχή χρονιά η Global Sustain διοργανώνει το Sustainability Forum, ένα μοναδικό event για την αειφορία, συγκεντρώνοντας στελέχη και ειδικούς σε θέματα αειφορίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Sustainability Forum 2014 – A training, networking and professional development event, θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου 2014, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη και για μια ακόμα φορά θα αποτελέσει μια μοναδική πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειρίας και γνώσης.

Πρόκειται για ένα ολοήμερο πολυθεματικό Forum, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να έρθουν σε επαφή με διεθνούς φήμης ομιλητές και ειδικούς σε θέματα αειφορίας. Το Forum θα αποτελείται και φέτος από εξειδικευμένα εργαστήρια (workshops) που αποσκοπούν στη στοχευμένη κατάρτιση των συμμετεχόντων αλλά και στη δικτύωσή τους με στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών.

Η θεματολογία

Η θεματολογία των εργαστηρίων είναι ευρεία και καλύπτει επίκαιρα ζητήματα που έχουν έρθει στο διεθνές προσκήνιο και αναμένεται να απασχολήσουν έντονα τους επαγγελματίες της αειφορίας. Αυτά έχουν ως εξής: Σύνδεση GRI με την οδηγία της Ε.Ε. για δημοσιοποίηση μη χρηματοοικονομικών στοιχείων, ανάλυση ουσιαστικότητας κατά G4, βασικές αρχές της ΕΚΕ και της αειφορίας, παρουσιάσεις καλών πρακτικών επιχειρήσεων, επαναπροσδιορισμός της εταιρικής αξίας μέσω νέων επιχειρηματικών μοντέλων, ηγετική εγρήγορση, Στόχοι Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ, διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα και κλιματική αλλαγή, ενδυνάμωση κοινωνικών εταίρων για πρωτοβουλίες ΕΚΕ/αειφορίας, επιχειρηματικότητα και αειφορία και λύσεις αειφόρου εκτύπωσης (FSC).

Όσο για τους εκπαιδευτές του Sustainability Forum, όλοι συνδυάζουν ακαδημαϊκή γνώση με hands-on experience και προέρχονται από τις μεγαλύτερες εταιρείες και οργανισμούς αειφορίας της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, αυτοί είναι οι:
 • Panagiotis Louizos, Corporate & Stakeholder Relations Planner, Global Reporting Initiative
 • Kiara Konti, Manager, Climate Change and Sustainability Services, EY
 • Michael Spanos, Managing Partner, Global Sustain
 • Dr. Despina Anastasiou, General & Country Manager Dow Greece and Cyprus
 • Aris Vrettos, Director, The Prince of Wales’s Business and Sustainability Programme / Development Director, CISL Open Programmes, University of Cambridge, Institute for Sustainability Leadership
 • Georgia Kartsanis, CEO, SARGIA Partners & President, CEO Clubs SE Europe
 • Nadine Cino, CEO and co-Inventor, Tyga-Box and Tyga-Trax Systems
 • Aoife Connaughton, Director of Client Delivery, 2degrees
 • Dr. George Kostakos, Independent Consultant on UN affairs, Executive Director, Foundation for Global Governance and Sustainability (FOGGS), Adjunct Programme Director, Salzburg Global Seminar, Senior Adviser on Global Governance and Sustainability, The Hague Institute for Global Justice
 • Dr. Karampasis Ioannis, Chairman of the Board, Green Evolution SA
 • Ramona da Gama, Business coach, expert in sales, revenue generation and equity build
 • Félix Romero Cañizares, Regional Director for Europe, FSC International
Το Sustainability Forum 2014 απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την αειφορία, όπως sustainability/CSR managers, HR managers, marketing managers, ειδικούς επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, περιβαλλοντολόγους, μηχανικούς περιβάλλοντος, environmental risk managers, quality assurance specialists, μηχανικούς ΙΤ, νομικούς, επενδυτές, στελέχη MKO, φοιτητές κ.ά. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ το κόστος συμμετοχής μπορεί να καλυφθεί από το ΛΑΕΚ / ΟΑΕΔ.

Περισσότερα στο:
sustainabilityforum.gr/

Πηγή: “DAILY FAX”
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ