Τα Παιδικά Χωριά SOS παρών στην Ηλεία

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος από την πρώτη στιγμή της καταστροφικής φωτιάς προσφέρθηκαν, μέσω του Υπουργείου Υγείας, να φιλοξενήσουν στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης παιδιά από τις πυρόπληκτες περιοχές, αλλά και να συνδράμουν επιτόπου με εξειδικευμένο προσωπικό για την ψυχοκοινωνική στήριξη ενηλίκων και παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007, μια ομάδα 20 παιδιών από τα Παιδικά Χωριά SOS συνοδευόμενη από παιδοψυχολόγους – συνεργάτες του οργανισμού επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της Ζαχάρως. Εκεί, στη διάρκεια της γιορτής που είχε ετοιμαστεί ειδικά για την επίσκεψη αυτή, τα παιδιά προσέφεραν σχολικά είδη, δώρα και βιβλία στους μαθητές της Ζαχάρως.

Τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS παρακολούθησαν μαθήματα στις τάξεις, ζωγράφισαν μαζί με τα άλλα παιδιά και στο διάλειμμα έπαιξαν ποδόσφαιρο. Φεύγοντας κανόνισαν να επιστρέψουν και πάλι τα Χριστούγεννα για να διοργανώσουν από κοινού μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Η πρώτη αυτή συνάντηση αποτελεί την έναρξη μιας σειράς ενεργειών που προήρθε κατόπιν ανταπόκρισης των Παιδικών Χωριών SOS σε αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νομού Ηλείας. Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου της Ζαχάρως, κύριος Δημήτρης Νικολόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, κ. Γιώργο Πρωτόπαπα για  την επίσκεψη των παιδιών και του επιστημονικού επιτελείου και τόνισε ότι «τα Παιδικά Χωριά SOS αποτελούν τον πρώτο οργανισμό που έδωσε το παρών  με προσέλευση των ίδιων των παιδιών που προστατεύουν, αλλά και του επιστημονικού προσωπικού του SOS, οι οποίοι δεσμεύθηκαν να προσφέρουν για όλη τη σχολική χρονιά τη συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου και όσων καθηγητών του Γυμνασίου εκφράσουν την επιθυμία. Οι ενέργειες στήριξης θα ξεκινήσουν άμεσα για να βοηθηθούν στην πράξη οι μαθητές, οι οποίοι ξεκινούν τη νέα τους σχολική χρονιά με πολλές δυσκολίες».

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ