Βράβευση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η βράβευση των καλύτερων προτάσεων του δεύτερου πρωτοποριακού παγκόσμιου διαγωνισμού με τίτλο Make Innovation Work, του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τη συμβολή μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε ειδική τελετή στην αίθουσα «Ερμής» του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού που κερδίζει το χρηματικό έπαθλο των 45.000 ευρώ και προνομιακές παροχές έλαβε η συσκευή «Solar power kit». Λειτουργεί σε συνδυασμό με ηλιακό θερμοσίφωνα, εκμεταλλεύεται το περίπου 70% της θερμικής ενέργειας που κατά κανόνα χάνεται και παράγει σημαντικές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας.

Καλύτερες προτάσεις ανά τομέα που κερδίζουν τις προνομιακές παροχές είναι οι εξής:
  • Εναλλακτική Γεωργία. Τίτλος: Το Ραδίκι. Παραγωγή αποξηραμένων χόρτων και πώληση σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Ενέργεια- Περιβάλλον. Τίτλος: Solar power kit.
  • Υγεία- Ευεξία. Τίτλος: Aurora. Ηλεκτρονική πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ ιατρών, διαγνωστικών κέντρων & νοσοκομείων για δημιουργία Δικτύων Υπηρεσιών Υγείας μέσω των οποίων είναι δυνατή η ανταλλαγή στοιχείων Ιατρικού Φακέλου ασθενούς με έμφαση στα απεικονιστικά δεδομένα (RIS/PACS) και η ad-hoc υποστήριξη ιατρικών συμβουλίων-συνεργασιών.
  • Τουρισμός- Πολιτισμός. Τίτλος: Marine Travel. Πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που εστιάζει στον τουρισμό. Παροχή πληροφοριών για υπηρεσίες και τοποθεσίες, προγραμματισμός ταξιδιών, δημιουργία και αγορά τουριστικών πακέτων, πρόγνωση καιρού και κοινωνική δικτύωση για ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών σχετικά με τουρισμό.
  • Μεταφορές, Logistics, Ναυτιλία. Τίτλος: Truckbird. Σύστημα (διαδικτυακή πλατφόρμα και εφαρμογή smartphone) που δημιουργεί μια δομημένη ηλεκτρονική αγορά φορτίου σε πραγματικό χρόνο, συνδέοντας τους αποστολείς εμπορευμάτων με τους µεταφορείς αυτών. Οι μεταφορείς μειοδοτούν για τα προς μεταφορά εμπορεύματα και αξιολογούνται μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ