Γαλάζιες Σημαίες, Green Key

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ως εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE, οργάνωσε στην Κρήτη, από 15 ως 22 Οκτωβρίου, τις διαδοχικές διεθνείς Συναντήσεις των εθνικών χειριστών των Προγραμμάτων ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ και GREEN KEY, αντιστοίχως στα Χανιά και το Ρέθυμνο. Οι δύο Συναντήσεις, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, υποστηρίχθηκαν από τους Δήμους και τις Ενώσεις Ξενοδοχείων των Χανίων και του Ρεθύμνου. Χορηγοί των Συναντήσεων ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, η ΑΝΕΚ Lines, η ΓΑΙΑ Τρόφιμα ΑΕΒΕ και το ξενοδοχείο Nana Beach.

Τις Συναντήσεις διηύθυναν με επιτυχία, χάρις στην οργανωτική φροντίδα εκ μέρους των υπευθύνων συντονισμού, Δαρείας-Νεφέλης Βουρδουμπά (Γ.Σ.) και Σεραφείμ Χατζησκάκη (GK) και τη βοήθεια της διοίκησης και των εθελοντών της ΕΕΠΦ, τα υπεύθυνα για το κάθε Πρόγραμμα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του FEE, με παρουσία του Γενικού του Διευθυντή, κ. Daniel Schaffer.

Οι παρουσιάσεις, εκθέσεις και συζητήσεις ανάμεσα στους εθνικούς χειριστές από όλο τον κόσμο, οδήγησαν στην υποβολή προτάσεων για βελτίωση ορισμένων σημείων των πρακτικών λειτουργίας των δύο Προγραμμάτων, που θα μελετηθούν στο FEE προς μελλοντική υλοποίηση.

Ήταν η πρώτη περίπτωση στην 25ετή ήδη ιστορία του FEE και των δύο Προγραμμάτων που οι Συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια η μία της άλλης, στην ίδια περιοχή. Η σχετική πρόταση της ΕΕΠΦ έγινε δεκτή από τη διοίκηση του FEE λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της Κρήτης, που εμφανίζει μεγάλον αριθμό πολύ επιτυχημένων συμμετοχών ακτών και ξενοδοχείων στα δύο Προγράμματα, με προοπτική ανάπτυξης στο προσεχές μέλλον.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για τους 100 και πλέον ξένους συνέδρους, που άφησαν την Κρήτη με εξαιρετικές μνήμες από τον τόπο, την παραδοσιακή Κρητική φιλοξενία και τη δυναμική του.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ