EY: Ανάγκη για διαφάνεια και αξιοπιστία στις οικονομικές καταστάσεις

Η ανάγκη για διαφάνεια και αξιοπιστία στις οικονομικές καταστάσεις γίνεται πιo επιτακτική από ποτέ, αφού οι επενδυτές πρέπει να αισθανθούν ασφάλεια για να επιτευχθεί ο στόχος ενός ισχυρότερου, πιο ανθεκτικού χρηματοπιστωτικου συστήματος.Αυτό επισημάνθηκε στην εκδήλωση FinanciaReporting Conference, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την ΕΥ.
.

Το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε στην εκδήλωση της EY είναι πως για την επίτευξη αυτού του στόχου πρέπει να δουλέψουν οι φορείς θέσπισης των προτύπων, οι επόπτες, οι εκδότες που ετοιμάζουν οικονομικές καταστάσεις και οι ελεγκτές, αλλά ακόμη και οι χρήστες των οικονομικών καταστάσεων.

Εξειδικευμένα στελέχη της ΕΥ στον τομέα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, παρουσίασαν τα θέματα που συζητούνται σήμερα από τους εμπλεκόμενους στη διεθνή χρηματοοικονομική πληροφόρηση, όπως η αναζήτηση για συγκρισιμότητα και για ένα ενιαίο σύνολο γενικώς αποδεκτών λογιστικών αρχών, οι προσπάθειες για σύγκλιση ΔΠΧΑ και US GAAP, το θέμα της αποδοτικότητας των οικονομικών καταστάσεων.

Οι εισηγητές δεν παρέλειψαν να παρέχουν και τις προοπτικές της ΕΥ σχετικά με τις νέες εξελίξεις. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν οι αλλαγές στο κανονιστικό περιβάλλον, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Αμερική, και οι προτεραιότητες των ρυθμιστικών αρχών για το 2014 (enforcement activities).

Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην ανάδειξη των προκλήσεων από την μελλοντική εφαρμογή των νέων προτύπων (αναγνώριση εσόδων, χρηματοοικονομικά μέσα και μισθώσεις) και των ενεργειών που θα πρέπει να πραγματοποιήσουν οι εταιρείες σχετικά με αυτές.

Πηγή: “kathimerini”


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ