Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα WISE (Women Innovators in Social Business in Europe)

Η επίσημη έναρξη του προγράμματος έγινε μέσα στον Ιανουάριο με δυο συναντήσεις της ομάδας των γυναικών από την Ελλάδα στο AlbaSchoοlofManagement στην Αθήνα και στην Κρήτη στις εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βιωσιμότητας/ESA.

Ακολούθησε μία σειρά Διαδικτυακών συναντήσεων και ηλεκτρονικών σεμιναρίων με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευόμενων γυναικών από 3 χώρες (20 από την καθεμία), που συμμετέχουν στο πρόγραμμα WISE.

Το WISE συνιστά ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και προσωπικής ανάπτυξης, που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, και απευθύνεται σε 60 γυναίκες στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Κροατία. Χρηματοδοτείται εν μέρει από τους πόρους του Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και οι βασικοί εταίροι είναι η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕSADE (Ισπανία), το HUB Zάγκρεμπ (Κροατία) και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Βιωσιμότητας/ESA (Ελλάδα).

Οι συμμετέχουσες και από τις τρεις χώρες έχουν ήδη δημιουργήσει μία υποστηρικτική Διαδικτυακή κοινότητα  σε θετικό κλίμα διά μέσου της ομάδας του WISE στο facebook. Τις δυο πρώτες εβδομάδες η ομάδα ξεκίνησε να μοιράζεται νέα,εκπαιδευτικό υλικό και να ανταλλάσσει επιχειρηματικές ιδέες.

‘Ανθρωποι, που δεν είχαν
ποτέ συναντηθεί στο παρελθόν, συνεργάζονται ήδη στην εκπόνηση ασκήσεων και την
επινόηση καινοτομικών τρόπων στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την επιχειρησιακή
δικτύωση.

Μία από τις εκπαιδευόμενες είπε τα εξής: “Το WISE μοιάζει με μίνι ΜΑΣΤΕΡ. Πόσο τυχερές είμαστε που έχουμε αυτήν την ευκαιρία!”.

Το όραμα μιας γυναίκας, που συμμετέχει στο WISE, είναι “ να εξελιχθεί σε ένα επιχειρηματικά συνειδητοποιημένο άτομο, με αυτοπεποίθηση, που θα έχει τη διαύγεια, την τόλμη και την κοινότητα αντίστοιχων ανθρώπων, ώστε να διακρίνει και να εκμεταλλευθεί τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και να δημιουργήσει κοινωνικό αντίκτυπο”.

Το WISE βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εκπληρώσει τους στόχους του.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ