S&B: Περνά στον έλεγχο της γαλλικής Imerys

Η S&B της οικογένειας Κυριακοπούλου απορροφάται από τη μεγαλύτερη εταιρεία ορυκτών του κόσμου, τον γαλλικό όμιλο Imerys, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη χθες στο Παρίσι.

Το αντίτιμο της συναλλαγής υπολογίζεται περίπου στα 525 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 311 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε μετρητά, ενώ η οικογένεια Κυριακόπουλου θα λάβει μετοχές της Imerys αξίας 214 εκατ. ευρώ, μέσω μίας διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης η οικογένεια Κυριακοπούλου θα κατέχει περίπου το 4,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Imerys ενώ θα εκπροσωπείται και στο Διοικητικό της Συμβούλιο, με την επιφύλαξη της έγκρισης των μετόχων της Imerys στην επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, τα επενδυτικά κεφάλαια που κατέχει η Rhone Capital LLC (39%) στην S&B θα εκχωρηθούν στην Imerys με αντάλλαγμα μετρητά.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015. Μετά τη συναλλαγή αυτή, Imerys θα είναι ο μοναδικός μέτοχος της S&B.

Σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή» ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων , υπογράμμισε: « Οι συζητήσεις με τον γαλλικό όμιλο διήρκεσαν 6 μήνες, αφού στόχος της διοίκησης είναι να διασφαλίσει τη μελλοντική πορεία της S&B και να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία. Θα πρέπει να τονίσω ότι οι δραστηριότητες στην Ελλάδα συνεχίζονται κανονικά χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία της εταιρείας. H απορρόφηση αφορά τον όμιλο εκτός από τους βωξίτες». 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ