Το Βερολίνο ως hub καινοτομίας στις μετακινήσεις και τις μεταφορές

Πάνελ συζήτησης για το μέλλον της καινοτόμου μετακίνησης και του sharing economy φιλοξένησε το CAPITALS Business Circle και το Club GLOBALS στο Βερολίνο με τη συμμετοχή των Christian Freese, General Manager Uber Berlin, Florian Lennert, Director at Innovation Center for Mobility & Societal Change, Peter Fuss, Senior Advisory Partner Automotive, Ernst & Young, και Tanja Kufner, Managing Director Startupbootcamp Smart Transportation.

Οι ομιλητές συμφώνησαν ότι το Βερολίνο έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει μία πόλη κέντρο σε αυτούς τους δύο τομείς, και εξέθεσαν τις διάφορες απόψεις τους σε θέματα που άπτονται της βιομηχανίας.

Ενδιαφέρον σημείο ήταν η θέση του Freese ότι η προσέγγιση του Uber δεν είναι επιθετική, όπως νομίζει ο κόσμος, αλλά αντίθετα η εταιρεία προσπαθεί να συνεργάζεται με τους πολιτικούς και τους υπόλοιπους stakeholders για να προσαρμοστεί στο πλαίσιο των χωρών που λειτουργεί. Τόνισε πάντως ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον τομέα των μεταφορών.

Οι ομιλητές συμφώνησαν ότι η sharing economy θα είναι καταλύτης για να πάει ο κλάδος των μετακινήσεων σε ένα επόμενο επίπεδο στα χρόνια που έρχονται, ενώ η κατοχή αυτοκινήτου θα γίνεται λιγότερο σημαντική και θα υπάρχει μεγαλύτερη διασύνδεση μεταξύ των διαφόρων ειδών μετακίνησης.

Ο Lenert ανέφερε ότι οι έξυπνες πόλεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον του mobility και ότι ο κόσμος θα πρέπει να γίνει πιο πράσινος και περισσότερο υπεύθυνος. Ο Fuss ανέφερε ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα στους δρόμους δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, ενώ δεν θα είναι λιγότερο ασφαλή από τα σημερινά αυτοκίνητα. Η Kufner είπε ότι οι μεγάλες εταιρίες θα πρέπει να συνεργαστούν με τις νέες δυναμικές startups και ένας από τους στόχους του Smart Transport Accelerator είναι να τους διασυνδέσει.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Rainmaking Loft και το κοινό περιελάμβανε διεθνείς επιχειρηματίες, startuppers αλλά και διευθυντές μεγαλύτερων εταιριών που κινούνται στο χώρο του mobility και του sharing economy. 

Πηγή: “startupper”

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ