Η Schneider Electric εξοπλίζει το Athens-2, το νέο World-Class Data Center της Lamda Hellix

Η Schneider Electric, o παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, εξόπλισε το νέο, ιδιαίτερα καινοτόμο και ενεργειακά αποδοτικό World-Class Data Center της LAMDA HELLIX, Athens-2 με πλήθος εφαρμογών, συστημάτων και υπηρεσιών.

Το Athens-2 βρίσκεται στην Αττική και είναι το πιο σύγχρονο και καινοτόμο Data Center της Ελλάδας καθώς σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα πλέον αυστηρά πρότυπα διαθεσιμότητας data center, Tier 3, του διεθνούς οργανισμού Uptime Institute. Υλοποιήθηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσφέρει αδιάλειπτη λειτουργία και απαράμιλλη τεχνολογική υπεροχή, αλλά και ένα λειτουργικό οικοσύστημα που ευνοεί και προωθεί τις επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ τεχνολογικών & τηλεπικοινωνιακών παρόχων και χρηστών. Επίσης, πιστοποιείται με ‘Leadership in Energy and Environmental Design’ (LEED) v4 BD+C Gold Certification, από το U.S. Green Building Council, για τη σχεδίαση και την κατασκευή του. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή αναγνώριση βέλτιστων πρακτικών και στρατηγικών στο σχεδιασμό, την κατασκευή και λειτουργία ενεργειακά αποδοτικών («πράσινων») κτιρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Athens-2 είναι το μοναδικό Ευρωπαϊκό Data Center και ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο που λαμβάνει τη συγκεκριμένη αναγνώριση.

Η Schneider Electric ήταν ο βασικός προμηθευτής της ηλεκτρολογικής υποδομής του νέου Data Center. Στο έργο εγκαταστάθηκαν πεδία μέσης και χαμηλής τάσης, ροηφόροι αγωγοί busducts, εκτενή λύση μέτρησης ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να καταμετράται λεπτομερώς και με ακρίβεια η κατανάλωση ρεύματος καθώς και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης κτιρίου (BMS). Επιπλέον, η Schneider Electric εξόπλισε το Athens-2 με Racks, PDUs και UPS για αδιάλειπτη διανομή ενέργειας στον χώρο ΙΤ καθώς και κλιματιστικές μονάδες για την αποδοτική ψύξη του ΙΤ εξοπλισμού. Τέλος, τα παραπάνω πλαισιώθηκαν από υπηρεσίες εγκατάστασης, commissioning και startup από το τεχνικό προσωπικό της Schneider Electric και τους πιστοποιημένους μηχανικούς της LAMDA HELLIX που είναι Elite Partner της πρώτης και οι οποίοι έχουν σχεδιάσει και επιβλέψει την κατασκευή μερικών από τα πλέον σημαντικά data centers στην N.A. Ευρώπη.

Ο κ. Γιώργος Δριτσάνος, IT & Field Services VP Greece, Cyprus, Malta δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς η δημιουργία του Athens-2 αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει καινοτομία, να βρεθεί στο προσκήνιο των εξελίξεων στον χώρο του ΙΤ σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα την κάνουν να αποτελέσει παράδειγμα για όλες εκείνες τις χώρες που επενδύουν σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας. Από την πλευρά της Schneider Electric, το συγκεκριμένο έργο τεκμηριώνει με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι η εταιρεία αναγνωρίζεται δικαίως ως ο παγκόσμιος ηγέτης σε θέματα διαχείρισης ενέργειας προσφέροντας λύσεις που προσθέτουν μοναδική αξία στα προϊόντα των συνεργατών μας».

Ο κ. Ιωάννης Νούλης, Director of Integration & Consulting Services της LAMDA HELLIX δήλωσε σχετικά: «Το Athens-2 ένα πρωτοποριακό data center το οποίο ενσωματώνει κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας, διαθεσιμότητας και ενεργειακής απόδοσης και τοποθετεί την Ελλάδα ανάμεσα στις ελάχιστες χώρες που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν τεχνολογικές υποδομές υψηλής υπολογιστικής πυκνότητας και κρισιμότητας. Η πολυετής συνεργασία μας με την Schneider Electric, όντας Elite Partner συνεχίστηκε και στο Athens-2 και οι κορυφαίες τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν συνέβαλαν στην ανάπτυξη ενός από τα πλέον τεχνολογικά προηγμένα data center στην Ευρώπη».<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ