Εκδήλωση για την Ημέρα Περιβάλλοντος από την Τράπεζα Χρόνου

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τράπεζα Χρόνου των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
 
Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» το Σάββατο 6 Ιουνίου, είχε σαν στόχο την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, όπως η ανακύκλωση και η σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων και η εξοικείωσή τους με αυτά. Για αυτό το σκοπό υλοποιήθηκαν τρία εκπαιδευτικά-δημιουργικά προγράμματα για παιδιά που προάγουν την περιβαλλοντική και οικονομική τους συνείδηση: “Σκέφτομαι Οικο-Λογικά και Οικονομικά”, “Δημιουργώ αντί να Σπαταλώ”, και “Τα σκουπίδια που ταξιδεύουν” που πραγματοποιήθηκαν με την σημαντική βοήθεια της εμψυχώτριας Αιμιλίας Εμμανουήλ, Ma Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση & Επικοινωνία και της υπεύθυνης Πολιτιστικών του φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» Μαριτίνας Κονταράτου.
 
Στα εργαστήρια τα παιδιά με αφετηρία την αφήγηση μιας ιστορίας και μέσα από παιχνίδια και δράσεις, εμβάθυναν στα βαθύτερα νοήματα αυτής, ζωγράφισαν και κατασκεύασαν αφίσες από λινάτσα, συμμετείχαν σε ζωγραφική προσώπου και ήρθαν πιο κοντά στη φύση μέσω της βιωματικής εμπειρίας της κηπουρικής που αποτελούσε μέρος του τελευταίου εργαστηρίου.
 
Στη συνέχεια μοιράστηκε παγωτό στους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες της εκδήλωσης που ευγενικά προσέφερε για τους παρευρισκόμενους η εταιρεία ΠΑΓΩΤΟΜΑΝΙΑ Ρ&Ρ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Ε.Π.Ε. και τους ευχαριστούμε από καρδιάς.
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή τριών μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με θεματολογία σχετική με το περιβάλλον.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ